Controale la vehiculele ce transporta marfuri pe drumurile din judetul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Catalin Nechifor 1

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat luni că instituţia pe care o conduce va institui un regim strict de control al autocamioanelor ce transportă marfă pe drumurile judeţene, cu controale permanente care vor fi anunţate. „Nu facem o acţiune haiducească. Nu vrem doar să aplicăm amenzi ci vrem să se respecte legile şi normativele în vigoare”, a spus Nechifor într-o conferinţă de presă.

Şeful administraţiei judeţene a precizat că în ultima perioadă, au fost înregistrate mai multe accidente rutiere cu victime şi pagube materiale provocate de autocamioane şi că a dispus Direcţiei de Drumuri şi Poduri Suceava să introducă un regim strict de control al vehiculelor ce transportă mărfuri în încercarea de a diminua riscul producerii de accidente.

Nechifor a arătat că judeţul Suceava are un volum mare de mărfuri ce sunt transportate pe drumurile din judeţ, în special transporturi de masă lemnoasă, iar multe dintre autocamioane sunt supraîncărcate, fapt ce determină risc de producere de accidente. „E un risc atunci când un camion ce ar trebui încărcat cu 40 de tone are o încărcătură de 60 de tone pentru că alta este distanţa de frânare”, a spus Nechifor. El a menţionat că transportul agabaritic produce şi pagube financiare importante pe cei 1500 de kilometri de drumuri judeţene din judeţ, iar pentru repararea acestor drumuri se cheltuie sume mari de bani.

Totodată, Nechifor a mai anunţat că se studiază, în prezent, posibilitatea introducerii unei taxe de acces pe drumurile judeţene pentru transporturile de marfă de peste 3,5 tone. „Vor fi valori diferenţiale în funcţie de tonaj”, a declarat preşedintele CJ Suceava care a menţionat că nu vor fi sume exorbitante, ci de 2000-3000 de lei pe an, dar transportatorii vor putea plăti taxa şi pentru perioade mai scurte.

Nechifor a mai spus că a expus această propunere transportatorilor din domeniul silvic care s-au arătat de acord cu o astfel de taxă. „Este încă în studiu şi nu am decis nimic. Oricum, dacă va exista o propunere în acest sens va fi dezbătută în prealabil cu transportatorii şi va trebui să fie adoptată în Consiliul Judeţean”, a spus Cătălin Nechifor.


Intră acum și în grupul de