LIVE: Sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Suceava


Intră acum și în grupul de

Ilie Nita, vicepresedinte CJ  Suceava:

„Trei localitati din zona Radauti nu au ridicat cateva tone de ciment repartizate la inundatiile din 2008. Cimentul a ramas in custodia depozitului de la Politia de Frontiera. Cimentul e depreciat si pietrificat. Atat Prefectura cat si CJ nu au calitate de proprietar, cumparator a fost ANL.

Catalin Nechifor, presedinte CJ Suceava:

„Stiu ca prefectul a facut deja demersuri cu cateva firme pentru a vedea daca se poate reprocesa cimentul in vreun fel. Chestiunea s-a intamplat cu multi ani inainte. Important e sa invatam din greseala asta. Daca Prefectura va gasi de cuviinta sa faca si alte verificari, e treaba prefectului.

In ultima perioada, la nivel de judet apar din ce in ce mai multe accidente rutiere cu victime umane. Suceava, cu doar cateva cai de comunicare rutiera puse la punct are un volum foarte mare de materiale transportate pe roti. Am luat decizia de a institui un regim mai strict de control al vehiculelor.

Vom institui operatiuni de control cu caracter permanent ca sa incercam sa diminuam accidentele. Sunt pagube importante care se inregistreaza. Actiunea va continua cat timp este necesar ca sa vedem ca se respecta legea pe drumurile judetene.

Studiem posibilitatea introducerii unei taxe de acces pe drumurile judetului si care poate duce la incasarea de venituri suplimentare. Chestiunea e oricum de durata pentru ca trebuie sa evaluam impactul din toate punctele de vedere. E un demers firesc, cand vorbim de pagube si vieti omenesti.

Nu vrem actiuni haiducesti. Vrem sa se stie, preocuparea nu e de crestere a nivelului amenzilor. Spun deschis sa respecte legile in vigoare si specificatiile tehnice. actiunile vor fi preventive si nu coercitive. Cei ce fac transport sa isi ia masuri sa respecte legislatia. Incercam sa diminuam numarul accidentelor rutiere. Nu cei care detin masini mici vor fi implicati. Cei peste 3,5 tone. Tranportatorii de calatori sau masinile mici  nu strica drumurile judetene.

Acea rovinieta pentru drumurile judetene va fi in functie de tonajul masinii. Nu vor fi sume mari. Se vor putea achizitiona si pentru anumite perioade de timp. Vrem sa dam posibilitatea sa aleaga transportatorii. E o chestiune in studiu. Nu am decis inca si va fi nevoie de votul consilierilor judeteni.

Nu am decis nimic cu mutarea muzeului  la Aeroportul Suceava sau in alta parte. La Aeroport imi doresc altceva decat Muzeul Bucovinei. Analizam deocamdata si am pus mai multe minti luminate la lucru si vom gasi o solutie optima. Mai avem cateva spatii si in Suceava.”


Intră acum și în grupul de