Eurodeputatul Petru Luhan ajuta artistii romani sa-si ceara drepturile la Bruxelles


Intră acum și în grupul de

Mai mulţi artişti români vor merge în această lună la Bruxelles pentru a pleda pentru drepturile lor în cadrul conferinței pentru „Reglementarea statutului artiștilor in Uniunea Europeana”. Iniţiativa organizării acestei conferinţe, care va îmbrăca forma unei dezbateri, aparţine europarlamentarului PDL de Suceava, Petru Luhan.

luhan si artistii

Eurodeputatul PDL arată într-un comunicat de presă că printre artiştii care vor fi prezenţi în data de 19 iunie, la Bruxelles, la această dezbatere, se numără: Sofia Vicoveanca, Stela Popescu, Alexandru Arsinel, Smiley, Connect-R, Andreea Banica,  Toni Grecu, Gheorghe Turda, Dinu Iancu Salajanu, Laurentiu Duta, Tibi Scobiola, etc. „România va fi reprezentată de o parte dintre cei mai celebri artiști ai săi, determinați ca prin participarea lor la această conferință să aducă o contribuție semnificativă la schimbarea legislației europene care se va aplica implicit și în România”, a declarat eurodeputatul democrat-liberal, precizând că subiectele principale de discuție sunt crearea unui sistem de pensii pentru artiști şi gestionarea colectiva a drepturilor de autor si a drepturilor conexe ale artiștilor.

Luhan a mai menţionat că această conferinţă va reuni reprezentanți ai Comisiei Europene, europarlamentari, reprezentanți ai unor sindicate de artiști din Uniunea Europeana și juriști specializați în drepturi conexe ale artiștilor.

Eurodeputatul sucevean are meritul de a implica artiștii romani într-o dezbatere europeană de maximă importanță pentru ei, oferindu-le posibilitatea să-si exprime opiniile și problemele si să vină cu propuneri în vederea elaborării legislației în domeniu la nivel european.


Intră acum și în grupul de