Balan: stergerea datoriei Rompetrol, de 600 milioane dolari, e doar incalzirea pentru USL


Intră acum și în grupul de

Deputatul PDL de Suceava Ioan Bălan, a criticat decizia Camerei Deputaților de a vota proiectul de lege pentru aprobarea memorandului de „înţelegere” dintre Victor Ponta şi compania Rompetrol care are un singur scop și anume stingerea tuturor litigiilor aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti la data intrării în vigoare a acestei legi.

Parlamentarul sucevean, care este vicepresedinte regional al PDL a explicat ca Victor Ponta şi guvernul USL au şters cu buretele o datorie uriaşă pe care compania petrolieră o avea nu către Victor Ponta, ci către români, de 600 de milioane de dolari.

ioan balan 2

Vicepreședintele regional al PDL a arătat că aceștia sunt bani datoraţi către bugetul de stat consolidat al României şi care în această perioadă dificilă ar fi ajutat extrem de mult la finanțarea politicilor economice şi sociale de care fiecare român are atâta nevoie.

”Încă din primele zile de când a preluat guvernarea, USL se vaită de greaua moştenire financiară pe care a lăsat-o PDL. Greaua moştenire pe care a lăsat-o PDL aş vrea să o avem şi noi când vom veni la guvernare. Greaua moştenire lăsată de PDL s-a tradus într-o economie scăpată de criza economică, stabilă, cu deficite bugetare gestionabile, cu o creştere economică consistentă şi cu o rezervă în trezorerie de peste 5 miliarde de euro. Ce au făcut specialiştii USL cu greaua moştenire!? Au zdruncinat puternic stabilitatea macroeconomică în anul 2012, au măcelărit investiţiile, au redus creşterea economică la marja de eroare a calculelor statistice, iar despre rezerva bugetară nu mai vorbeşte nimeni, pentru că ea a fost cheltuită pentru a umple gurile flămânde ale clientelei de partid. Incapacitatea USL de a guverna ţara nu mai trebuie spusă. Ea a fost deja demonstrată! Mai mult, dincolo de incompetenţă pot vorbi fără echivoc şi de rea credinţă şi asta, doar dacă fac referire numai la creanţele Rompetrol, cifrate la peste 600 milioane de dolari, creanţă ştearsă ca şi cum nu ar fi fost!”, a mai spus Ioam Bălan.

Din punctul său de vedere această măsură nu reprezintă decât ”încălzirea” în aplicarea altor măsuri împotriva poporului român. ”În loc să se lupte să recupereze aceşti bani de la cei care-i datorează de drept, USL găseşte soluţiile cele mai nefericite pentru a alimenta bugetul de stat. Creşte taxele! Creşte impozitele! Cele mai simple, cele mai la îndemână şi cele mai proaste dintre deciziile fiscale posibile în perioadele economice grele!”, a conchis vicepreședintele regional al PDL, Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de