Ion Lungu sustine ca in cazul modernizarii strazilor cu bani europeni nu e nici un prejudiciu, iar DLAF a gasit o problema cu subcontractarea lucrarilor (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că Departamentul de Luptă Antifraudă a găsit nereguli în ceea ce priveşte subcontractarea lucrărilor la proiectul de modernizare a mai multor străzi din municipiul Suceava finanţat prin POR şi care face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU).

ion lungu 2

Ion Lungu, a declarat că la acest proiect, verificările au evidenţiat că a fost angajat un subcontractor care nu era în proiect.

El a spus că problema identificată nu aparţine administraţiei publice, ci firmelor care au câştigat execuţia lucrării şi care au subcontractat-o.

Lungu a adăugat că pentru acest proiect de modernizare a 14 străzi din municipiu s-au alocat 14 milioane de euro, dar că licitaţia a fost adjudecată cu suma de opt milioane de euro din care s-au achitat 7 milioane de euro. El a menţionat că diferenţa de un milion de euro urmează să fie achitată după ce executantul va realiza unele lucrări de reparaţii şi va finaliza modernizarea a trei străzi.

El a menţionat că nu a fost identificat nici un prejudiciu, iar lucrările sunt bune şi că au trecut examenul iernii 2012-2013.

Execuţia acestor lucrări a fost încredinţată, în 2011, în urma unei licitaţii, unei asocieri între firmele Conbucovina, Symmetrica, Cominco şi Florconstruct din Suceava, care au încheiat un contract de subcontractare cu firma Kamer Build Company din Suceava, controlată de omul de afaceri Vasilică Puşcaşu, care în martie 2012 a fost extrădat în Austria unde este judecat pentru jaf armat în două sucursale bancare.

Primarul Sucevei declara anul trecut, în luna octombrie că acest proiect este anchetat de Departamentul de Luptă Anti-Fraudă (DLAF) şi  preciza că au fost verificate documentaţiile privind organizarea licitaţiilor şi lucrările din teren.

Preşedintele executiv al PSD Suceava, actualul senator Ovidiu Donţu, declara în martie 2012 că primarul Sucevei ar trebui să-şi asume faptul că străzile modernizate sunt „praf”, dar şi colaborarea cu directorul firmei care face aceste lucrări, acuzat de jaf armat în Austria şi arestat.

El a mai declarat că Vasilică Puşcaşu a făcut parte din staff-ul de campanie electorală PDL în judeţul Suceava, inclusiv în 2009, şi că în această calitate s-a întâlnit, „în mod evident” cu Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de