Aproape 300 de suceveni in audienta la prefectul Florin Sinescu, in primele cinci luni din acest an


Intră acum și în grupul de

La Instituţia Prefectului judeţului Suceava au fost înregistrate, în perioada 1 ianuarie – 31 mai 2013 un număr de 621 petiţii, din care 506 petiţii locale şi 115 petiţii de la autorităţile centrale, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Suceava.

Prefectura SV 10

Sursa citată informează că potrivit statisticii întocmite, cele mai multe petiţii, în număr de 285 (locale şi centrale), au avut drept subiect cereri de retrocedare terenuri şi imobile.  În ceea ce priveşte modul de soluţionare al petiţiilor, 141 au fost rezolvate în favoarea petentului, 82 au avut rezultat negativ, 136 – au fost redirecţionate către alte instituţii publice care au ca atribuţii rezolvarea problemelor sesizate, 134 de petiţii nu sunt de competenţa instituţiei prefectului, 104 petiţii sunt în curs de soluţionare, iar un număr de 24 au fost clasate.

În comunicatul Prefecturii se mai menţionează că în primele cinci luni ale acestui an, s-a asigurat activitatea de audienţe şi relaţii cu publicul. Au fost înregistrate un număr de 332 persoane în audienţă, la prefect – 290 persoane şi subprefect – 62 persoane. De asemenea, în aceeaşi perioadă, în cadrul Biroului de relaţii cu publicul, au fost consiliate 129 persoane. “Oferirea de servicii de calitate cetăţenilor este o preocupare constantă a Instituţiei Prefectului – judeţul Suceava. Compartimentele cu atribuţii în domeniul relaţiilor cu publicul, constituie interfaţa instituţiei cu cetăţenii, activitatea lor încercând să se ridice la nivelul standardelor de calitate si promptitudine aşteptate de cetăţeni”, a precizat Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava.

Tot în comunicatul Prefecturii se mai arată că în primele cinci luni ale acestui an, s-a exercitat controlul asupra unui număr de 17.556  acte administrative adoptate/emise de autorităţile administraţiei publice locale, după cum urmează: hotărâri ale Consiliilor locale si ale Consiliul Judeţean Suceava – 2.767, dispoziţii ale primarilor şi preşedintelui Consiliul Judeţean Suceava – 14.789. „Din totalul actelor administrative verificate, un număr de 58 acte administrative au fost considerate nelegale şi au fost retransmise emitentului”, mai precizează sursa citată.


Intră acum și în grupul de