Doi campulungeni ce transportau tigari de contrabanda s-au izbit cu masina intr-un parapet metalic


Intră acum și în grupul de

Doi bărbaţi din municipiul Câmpulung Moldovenesc sunt cercetaţi penal pentru contrabandă după ce în autoturismul cu care se deplasau, implicat  într-un accident auto, au fost descoperite un număr de 480 pachete de țigări proveniență extracomunitară.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, miercuri, la ora 15.00, pe DN 17 A, în afara localităţii Sadova, S.Mircea, 56 ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, în timp ce conducea autoturismul, cu care efectua o cursă în regim taxi, din cauza faptului că nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, la coborârea pasului Trei Movile, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a părăsit partea carosabilă în partea dreaptă având în vedere direcţia sa de deplasare, intrând în coliziune frontală cu capătul parapetului metalic de pe marginea drumului.

 „În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a lui Ş.Gabriel, de 45 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, pasager pe scaunul din dreapta în autoturism, precum şi uşoară a conducătorului auto. Cu ocazia controlului autoturismului implicat în accident, s-a constatat că în portbagajul acestuia se aflau două bagaje în care se au fost găsite un număr de 480 pachete de țigări proveniență extracomunitară, urmând a se efectua cercetări pentru stabilirea provenienţei şi proprietarului acestora.Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei”, precizează IPJ Suceava.

Sursa citată arată că în continuarea cercetărilor, în urma controlului efectuat în interiorul autoturismului implicat in accident, respectiv în portbagaj, au fost identificate un număr de 480 pachete de țigări de contrabandă, fără documente de proveniență, cu o valoare de piaţă de 4.900 lei, care au fost reținute pentru cercetări. Totodată a fost indisponibilizat și autoturismul în cauză, în curtea sediului Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc, în vederea continuării cercetărilor.

„Din declarația conducătorului auto S.Mircea a rezultat că victima Ş.Gabriel a cumpărat țigările din municipiul Rădăuți, de la o persoană necunoscută cu care s-a întâlnit într-o parcare, pe care apoi le-a depozitat în portbagajul autoturismului condus de el, menționând că nu a știut nimic despre bunurile transportate. Ş.Gabriel nu a putut fi audiat întrucât a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate”, menţionează IPJ Suceava.

Cercetările au fost extinse și sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă față de S.Mircea şi Ş.Gabriel, faptă ped. de art. 270 alin 3 din Legea 86/2006 modificată, mai arată sursa citată


Intră acum și în grupul de