In jur de 80 de elevi de la Colegiul de Arta „Ciprian Porumbescu” Suceava au marcat „Ziua Mondiala a Mediului”


Intră acum și în grupul de

Un grup format din aproximativ 80 de elevi de clasa a III-a şi a IV-a ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava au marcat miercuri, într-o manieră inedită, „Ziua Mondială a Mediului”, celebrată anual în data de 5 iunie.

Elevii din clasele a III-a A, a IV-a A şi a IV-a B, însoţiţi de profesoarele Mariana Străchinescu, Adina Raicu şi Angela Moscal, au dat o lecţie cetăţenilor cu care s-au intersectat în zona centrală a municipiului reşedinţă de judeţ (esplanada Casei de Cultură, zona Muzeului de Ştiinţele Naturii, Parcul Central).

„Înarmaţi” cu pancarte şi afişe ilustrate chiar de ei, inscripţionate cu mesaje precum – „Reduce, refoloseşte, reciclează!”, „Reciclăm hârtia, Salvăm pădurea”, „Eu aleg verde! Tu ce alegi?”, „Ajută natura să respire!”, „Ai grijă de natură!”, „Salvaţi natura!” – copiii au reuşit să tragă un semnal de alarmă asupra poluării excesive a mediului. Aceştia au oprit trecătorii, i-au întrebat dacă cunosc semnificaţia zilei de 5 iunie şi le-au dat sfaturi utile pentru protejarea mediului înconjurător.

„Elevii au împărţit cetăţenilor flayere confecţionate manual în timpul orelor de cunoaşterea mediului, pe care erau scrise câteva sfaturi pentru protejarea mediului, de tipul – << putem înlocui becurile normale cu unele economice >> , << în timp ce ne spălăm pe dinţi, putem închide robinetul >> , << în loc să facem baie în cadă, putem face un duş >> , << trebuie să avem grijă să reparăm bateriile care picură >> , << în timp ce săpunim vasele, putem închide apa >> ş.a. Copiii şi-au luat rolul foarte în serios şi s-au simţit importanţi prin campania pe care au susţinut-o. Totodată, aceştia le-au dat de grijă trecătorilor să ofere mai departe flayerele primite, tocmai în ideea de a economisi hârtia”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, prof. înv. primar, Mariana Străchinescu.

Elevii de la Colegiul de Artă nu se află la prima acţiune de acest gen, aceştia participând cu puţin timp în urmă la o paradă a costumelor ecologice, organizată în cadrul şcolii. Atunci au demonstrat că pot confecţiona îmbrăcăminte din materiale reciclabile precum: mănuşi chirurgicale, saci menajeri, pungi de hârtie, carton, capace, peturi, doze de aluminiu ş.a.


Intră acum și în grupul de