Deputatul PSD de Suceava Ovidiu Iane: Pot si eu declama ca Becali, recita ca Vadim, divorta ca Prigoana


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Ovidiu Iane şi-a exprimat, într-o declaraţie politică în Parlament, îngrijorarea că presa exploatează cancan-ul în dauna esenţei.

ovidiu iane 1

În declaraţia politică prezentată în Parlament, Ovidiu Iane subliniază că presa este nu numai o putere reală în stat, dar și un element esențial de reprezentare a cetățeanului. „Dincolo de orice alte considerente, reprezentanții presei trebuie să nu piardă nicio clipă din vedere tocmai cetățeanul care, pe lângă informare, are nevoie de formare și, în special, de reprezentare promptă. Ceea ce, din păcate, de multe ori, nu poate face omul politic, poate duce până la capăt tocmai presa”, susţine deputatul sucevean.

El arată că realitatea însă arată că oamenii politici sunt în căutare de popularizare facilă și superficială, iar majoritatea presei se mulțumește și ea cu acest nivel, exploatând cancan-ul în dauna esenței, iar între acești doi poli, se află cetățenul a cărui putere de determinare este slăbită sau se vrea cu orice preț educată într-un anumit sens.

Ovidiu Iane subliniază că a venit în Parlament vrând să muncească și să lase ceva bun după cei patru ani de mandat, iar activitatea sa de până acum demonstrează că ceea ce spune nu reprezintă demagogie sau dorința cu orice preț de a se diferenția fără să merite acest lucru.

„Îmi doresc o relație constructivă cu presa. Nu pentru a deveni vedetă politică, nu pentru a mă afla tot timpul în atenția ei, nu pentru a exploata subiecte ridicole sau penibile. Îmi doresc această relație pentru a putea comunica cu cât mai mulți oameni, care să poată afla și altceva în afară de bărfe politice picante, atacuri sau vorbe fără finalitate”, mai arată parlamentarul sucevean.

El menţionează că una din principalele teme pe care le-a abordat de  când a devenit deputat este cea privitoare la protejarea și promovarea persoanelor cu dizabilități din România, care este o temă gravă, la care nu sunt suficiente, din nefericire, doar inițiativele sau modificările legislative.

„În aproape trei luni de când am demarat campania pe această temă, eu și echipa mea am încercat să ajungem la câte mai multe astfel de persoane, tocmai pentru că ele trebuie să știe și trebuie să aibă cui să își expună problemele în așa fel încât ele să fie și rezolvate.Ceea ce este poate mai trist decât situația în sine a acestor oameni este gradul de dezinteres față de această temă, care arată și mai mult că legea nu poate surmonta mentalitatea. Cu regret o spun că nici unii dintre reprezentanții presei noastre nu sunt străini de ea. Mulți oameni sunt impresionați, se emoționează și sfârșesc prin a ataca oamenii politici pentru situația în care se află persoanele cu dizabilități. Pe de altă parte, se mai fac articole sau reportaje în care se arată astfel de cazuri tragice ce au darul de a face audiență. Între aceste momente, nimic. Revenim la modelul consacrat care garantează audiența”, a mai declarat Iane.

El a precizat că pentru a putea promova această campanie pe măsura importanței sale și pentru că îşi doreşte rezultate palpabile, nu numai discuții sterile, transmite reprezentanților presei că dacă abordarea unei teme cum este cea a oferirii unui ajutor real persoanelor cu dizabilități din România nu aduce și altfel audiență că ar putea furniza chiar şi subiecte de cancan.

„Pot și eu declama ca Becali, recita ca Vadim, divorța ca Prigoană, mă port certa și eu asemeni multor altora care doar vorbesc pentru a fi auziți, nu și pentru a face ceva, pot să par atotștiutor, trivial sau complet ignorant și vă pot furniza chiar și subiecte de cancan”, a spus Iane care doreşte ca prin orice mijloace să atragă atenţia asupra problemelor persoanelor cu dizabilităţi.


Intră acum și în grupul de