Mai multi suceveni au blocat un TIR in trafic. Vezi ce nemultumiri au oamenii


Intră acum și în grupul de

Administratorul unei firme din comuna suceveană Fântânele ce se ocupă cu transportul intern şi internaţional de mărfuri, a sesizat, luni, prin 112, că în timp ce conducea un TIR al firmei a fost oprit pe strada Traian Vuia din municipiul Suceava de mai multe persoane care i-au cerut să le dea pachetele pe care susţineau că le-au trimis din Italia cu respectivul autovehicul.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, poliţiştii care au venit în zonă au stabilit că la începutul lunii martie 2013, mai multe persoane din localităţi sucevene au convenit cu un şofer al firmei respective,  ce se afla în cursă în Roma cu TIR-ul respectiv, să le transporte în ţară mai multe bunuri plătind şi diferite sume de bani pentru transport.

După primirea şi încărcarea bagajelor, şoferul a întocmit o listă cu persoanele şi adresele unde trebuiau livrate, fără a întocmi alte documente în cauză.

În timp ce acesta se întorcea spre România a fost oprit în trafic de autorităţile italiene în localitatea Cesena. Din cauză că acesta transporta două autoturisme şi un motoscuter, neradiate din Italia, precum şi 80 acumulatori auto, fără îndeplinirea condiţiilor legale, autorităţile italiene au sechestrat şi TIR-ul şi remorca. Ulterior, TIR-ul şi remorca au fost recuperate de administratorul firmei care a mers în Cesena în timp ce şoferul a rămas în Italia pentru clarificarea situaţiei.

Administratorul firmei a declarat că nu a ştiut de celelalte bunuri pe care şoferul său le transporta, el având comandă să aducă doar cele două autoturisme şi motoscuterul susţinând că autorităţile italiene i-au restituit doar capul de TIR şi remorca, fără alte bunuri.

Sucevenii care nu şi-au primit pachetele au formulat plângeri prealabile faţă de şoferul TIR-ului pentru abuz de încredere, acesta fiind încă în Italia.


Intră acum și în grupul de