Nici o localitate din judetul Suceava nu risca insolventa. Valoarea arieratelor a fost redusa cu 80% (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

catalin nechifor

Şeful administraţiei judeţene sucevene, Cătălin Nechifor, şi-a exprimat încrederea că după rectificarea bugetară, administraţiile publice sucevene nu vor mai avea arierate, arătând s-a reuşit o scădere substanţială a arieratelor din judeţ, de la 14,2 milioane de lei la sfârşitul lunii aprilie, la 2,86 milioane de lei la sfârşitul lunii mai, valoarea arieratelor fiind astfel redusă cu 80 la sută.

Preşedintele CJ Suceava a precizat, marţi, într-o conferinţă de presă, că municipiul Suceava mai are de plătit arierate de 927.000 de lei, iar municipiul Vatra Dornei, care s-a confruntat în ultimul an cu dificultăţi financiare majore, mai are arierate de 22.000 de lei. „Ceea ce a cheltuit guvernul anterior a trebuit să plătim. A căzut pe noi această dificultate”, a spus Nechifor, care a subliniat că prin reducerea arieratelor s-au injectat sume de bani pe piaţă, ceea ce reprezintă o gură de oxigen pentru companii.

El a menţionat că doreşte să se ajungă cât mai repede la momentul în care administraţiile locale din judeţ nu vor mai avea arierate, arătând că primăriile cu datorii riscă să intre în insolvenţă. „La noi nu există nici o localitate care riscă insolvenţa”, a spus Nechifor. Preşedintele CJ Suceava a mai anunţat că vor fi semnate, în curând, cu Ministerul Dezvoltării Regionale un număr de 39 de contracte de finanţare totalizând 9,6 milioane de lei.

Astfel, vor fi finanţate 29 de lucrări de reţele de apă-canalizare în valoare de 6,1 milioane de lei, opt drumuri locale şi două judeţene în valoare de 3,5 milioane de lei.


Intră acum și în grupul de