12 focuri de arma la frontiera de nord a Romaniei cu Ucraina pentru retinerea contrabandistilor de tigari (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

O patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Rădăuţi, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat, miercuri noapte, în apropierea frontierei de stat o persoană şi un atelaj hipo care nu își justificau prezenţa în zonă.

Potrivit Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră  Suceava, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care a procedat la somarea prin voce a persoanei, moment în care aceasta a încercat să fugă. Drept urmare lucrătorii noştri au folosit, conform procedurilor legale, armamentul din dotare, fiind trase 12 focuri de avertisment în plan vertical. În urma acţiunii a fost reţinut un bărbat,  din localitatea Vicovu de Sus, judeţul Suceava.

„La cercetarea terenului, în atelajul hipo au fost descoperite 10 colete voluminoase ce conţineau 5.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 40.000 lei. În prezent, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări faţă de persoana în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă. Totodată, au fost informate şi autorităţile de frontieră ucrainene în vederea cercetării în comun a evenimentului”, precizează sursa citată.

Totodată, o patrulă de la SPF Brodina a sesizat, miercuri seara, la aproximativ un kilometru şi jumătate de frontieră, un autoturism de teren care staţiona într-o poiană. În urma somaţiilor verbale ale poliţiştilor de frontieră, şoferul a abandonat maşina şi a încercat să fugă, însă a fost reţinut imediat. În autoturism au fost descoperite 9.988 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 100 000 de lei, întreaga cantitate de ţigări  fiind confiscată.

Şoferul este cercetat pentru contrabandă, iar autoturismul condus de acesta a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

 

 

 


Intră acum și în grupul de