61 de persoane inselate cu peste 20.000 de euro, de un iesean care le-a promis locuri de munca


Intră acum și în grupul de

Administratorul unei firme din Suceava este urmărit penal pentru că a înşelat 61 de persoane, din mai multe judeţe, promiţându-le locuri de muncă în străinătate.

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, bărbatul de 42 de ani, din comuna ieşeană Holboca, asociat şi administrator la o societate comercială Suceava, a indus în eroare privind oferirea unor locuri de muncă în străinătate şi, în perioada februarie-martie 2013, a încheiat contracte individuale de muncă şi contracte de intermediere la un număr de 61 persoane de pe raza mai multor judeţe din ţară.

După ce a cerut şi primit de la aceştia un comision de intermediere cuprins între 300 şi 500 euro de persoană, fără nici un motiv, nu a mai respectat clauzele contractuale, nu i-a mai contactat în vederea plecării în străinătate, nu a mai răspuns la nici un număr de telefon şi nu le-a restituit sumele de bani primite drept comision de intermediere, prejudiciul total creat fiind de 20.100 euro.

Poliţia Judeţeană Suceava a mai informat că Parchetul Judecătoriei Suceava a început urmărirea penală şi faţă de o femeie în vârstă de 59 de ani din Timişoara, într-un caz similar.

Astfel, femeie, în septembrie 2012, a oferit locuri de muncă în Germania unui număr de patru suceveni, cărora le-a cerut să depună într-un cont bancar suma de 450 de euro reprezentând comisionul de intermediere.

După primirea banilor, femeia nu şi-a onorat înţelegerea şi a refuzat să mai răspundă la telefon şi să restituie banii.


Intră acum și în grupul de