Lungu si Portariuc au batut palma pentru asocierea zonelor metropolitane Suceava si Botosani


Intră acum și în grupul de

 Edilii municipiilor Suceava şi Botoşani, Ion Lungu şi Ovidiu Portariuc, au căzut, vineri, de acord asupra unui calendar pentru înfiinţarea unei zone de dezvoltare economică care să reunească zonele metropolitane Suceava şi Botoşani,  în vederea atragerii de fonduri europene. “Scopul nostru este creşterea calităţii vieţii, crearea de noi locuri de muncă şi îmbunătăţirea traiului populaţiei din această zonă”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, după întâlnirea pe care a avut-o la Botoşani cu primarul OvidiuPortariuc, arătând că cele două municipii vor promova în şedinţele Consiliilor locale din această lună proiecte de hotărâre de principiu de parteneriat urmând să fie realizate studii de dezvoltare durabilă a acestui areal cu privire la punctele comune şi oportunităţile de dezvoltare.

ion lungu

 Edilul-şef sucevean a menţionat că va urma o şedinţă comună Suceava-Botoşani pentru dezbaterea parteneriatului cu analizarea potenţialului comun şi proiectele care urmează să fie promovate în comun. După finalizarea studiilor urmează să fie înfiinţată asocierea „Dezvoltare Urbană Suceava – Botoşani” structură ce ar urma să atragă fonduri europene pentru proiectele comune. Lungu a mai spus că cele două zone pot dezvolta în comun proiecte de transport, de cultură, de turism şi a subliniat că aeroportul Suceava deserveşte ambele areale.

 El a subliniat că administraţiile din această zonă trebuie să se pregătească împreună şi să atragă cât mai mulţi bani şi să poată exploata această axă între Suceava şi Botoşani. Ion Lungu a mai spus că este încrezător că cele două municipii vor câştiga împreună în urma acestei asocieri care este făcută fără orgolii.

Primarul Sucevei declara miercuri acţiunea zonelor metropolitane Suceava şi Botoşani este „o strategie corectă” pentru atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea acestei zone. El a spus că în exerciţiul financiar 2014-2020 al Uniunii Europene unul din principalele principii în repartizarea fondurilor este legat de întinderea teritorială şi de numărul populaţiei, iar asocierea Suceava-Botoşani va fi o contrapondere la Zona metropolitană Iaşi. „Prin dezvoltarea unei zone policentrice pe axa Suceava-Botoşani, între cele două zone metropolitane, vom face o contrapondere la Zona metropolitană Iaşi şi vom avea aceleaşi argumente de eligibilitate pentru atragerea de fonduri europene pentru finanţare de proiecte în exerciţiul financiar viitor”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de