Lungu: „Se contureaza clar Zona metropolitana cu mai multe localitati si Zona policentrica cu municipiul Botosani” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa la sediul Primariei Suceava

Ion Lungu, primarul Sucevei:

„Raport de activitate pe acest mandat: e marcat de criza financiara. Incasarile foarte mici la primarie denota ca oamenii nu au bani si nu este putere de plata. Cu toate astea, am realizat lucruri importante in acest an din al 3-lea mandat.

Discutam de proiecte cu fonduri elvetiene care sunt aprobate. Asteptam evaluarea finala. Poate cel mai important e legat de demararea lucrarilor la noua centrala termica a orasului. Azi se lucreaza acolo si sunt vesti bune. Voi avea o discutie cu firmele care lucreaza ca sa ne asiguram ca graficul e respectat.

Se contureaza clar zona metropolitana cu mai multe localitati si zona policentrica cu municipiul Botosani. E un pas foarte important pentru noi.

Cu toata criza economica am incercat si reusit sa miscam lucrurile. Una peste alta, cred ca e un an satisfacator in conditii foarte grele. Cel mai greu an financiar.

Ne dorim ca pana pe 30 noiembrie, sa avem realizate studiile de dezvoltare pentru zona policentrica si pana la finele anului, sa avem proiecte definitive. Studiile vor reliefa niste priroitati si domenii pentru dezvoltare. Sunt sanse reale pentru zona policentrica. Din colaborarea cu Botosani sper sa realizam un teritoriu mare!

Pentru Zilele Sucevei vor fi cinci locatii cu evenimente pentru weekend. Primaria a alocat 500 milioane de lei vechi. E o suma modica. Sper ca in cele 3 zile sa marcam cum se cuvine zilele orasului. Conform traditiei, voi da impreuna cu familia mea cateva mii de sarmale pelerinilor.

Am intervenit toata noaptea la Burdujeni. S-a infundat canalizarea. Am avut probleme in mai multe zone. Avem oameni pe teren si vom face o comisie pentru evaluarea pagubelor. A plouat torential si s-a adunat foarte multa apa in Itcani si Burdujeni-sat.”


Intră acum și în grupul de