Vezi cand vor fi rezolvate definitiv problemele de la statia de epurare a Sucevei


Intră acum și în grupul de

Problema privind mirosul înţepător ce provine de la staţia de epurare a municipiului a fost rezolvată temporar, nămolul fiind transportat la groapa de zgură aparţinând Termica SA, a anunţat miercuri primarul Sucevei Ion Lungu, dând asigurări că situaţia va fi rezolvată definitiv după data de 1 septembrie.

ion lungu 2

Edilul-şef a prezentat, într-o conferinţă de presă, raportul anual de activitate, între problemele cu care municipalitatea s-a confruntat fiind enumerată şi cea de la staţia de epurare, modernizată cu fonduri europene, unde nămolul produs degajă un miros înţepător neplăcut şi afectează locuitorii în special cei din cartierul Burdujeni.

Staţia de epurare a municipiului Suceava a fost modernizată în baza unei finanţări asigurate prin ISPA, în valoare de 13,66 de milioane de lei, lucrările fiind făcute de firma spaniolă Dytras. Din cauza nămolului depozitat la staţia de epurare, aflată în apropierea unor centre comerciale, în zonă mirosul a fost greu de suportat, iar soluţia temporară a fost de depozitare a nămolului la groapa de zgură a Termica unde este neutraliazat.

Primarul a mai arătat că o altă problemă a fost legată de depozitarea deşeurilor şi că este în curs de rezolvare prin construirea depozitului ecologic de deşeuri din localitatea Moara.

Ion Lungu recunoaşte în raport starea deplorabilă a străzilor secundare din municipiu care urmează să fie reparate cu fonduri proprii de 28 de milioane de lei fără TVA.

Ion Lungu a mai spus că primul an din mandatul 2012-2016 a fost dificil din punct de vedere financiar şi că încasările au fost reduse ceea ce arată că nu există putere de plată nici din partea cetăţenilor şi nici a agenţilor economici. „S-a tot spus că vine criza şi iată că a venit”, a declarat primarul.

El a subliniat că şi în aceste condiţii au fost inaugurate cele două parcaje subterane din centrul municipiului, s-au modernizat 11 străzi şi se finalizează lucrările pe alte trei, a fost aprobat un proiect suplimentar pentru reparaţii de străzi importante cu fonduri europene, a fost inaugurat Centrul tradiţiilor populare, sunt în fază avansată lucrările la centura ocolitoare şi a început execuţia unui proiect de 15 milioane de euro de extindere a reţelelor de apă şi canalizare.

 Primarul a menţionat că un alt obiectiv important este începerea lucrărilor pentru construcţia unei noi centrale termice de cogenerare, investiţie de 80 de milioane de euro şi care va fi dată în folosinţă în data de 9 noiembrie 2013.


Intră acum și în grupul de