140 de jandarmi vor ocroti pelerinajul la moastele Sf. „Ioan cel Nou” de la Suceava


Intră acum și în grupul de

Pentru desfăşurarea în bune condiţii a manifestărilor religioase prilejuite de sărbătorirea Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, un număr de 140 de jandarmi vor asigura de sâmbătă până luni măsurile de ordine publică la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, în zona adiacentă a lăcaşului de cult, precum şi pe durata procesiunii ce se va desfăşura în zona centrală a municipiului, informează Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Suceava, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, la acţiune vor participa şi angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava şi ai Poliţiei Locale Suceava.

pelerinaj moaste

IJJ Suceava recomandă participanţilor la manifestări să respecte precizările organizatorilor şi ale forţelor de ordine, să acorde o atenţie sporită la modul de asigurare a bunurilor de valoare şi să evite conflictele cu persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, iar în cazul în care sunt victime ale unor fapte antisociale sau observă producerea unor astfel de fapte să se adreseze direct jandarmilor şi poliţiştilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau prin 112. „De asemenea, solicităm persoanelor care intenţionează să ia parte la manifestările religioase să manifeste calm, înţelegere şi să respecte regulile stabilite pentru accesul la baldachinul situat în incinta mănăstirii”, precizează sursa citată.

Totodată, jandarmii suceveni vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică în zonele în care se desfăşoară evenimentele incluse în programul „Zilele Sucevei” care se desfăşoară de vineri până luni.

Câteva mii de pelerini sunt aşteptaţi să participe, luni, la hramul Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” şi să se roage la moaştele sfântului care sunt scoase pe un baldachin în curtea mănăstirii.

 Potrivit tradiţiei, în noaptea dinaintea hramului mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” sute de pelerini, în special maramureşeni, dorm sub zidurile mănăstirii.


Intră acum și în grupul de