50.000 de pelerini asteptati la Suceava. Vezi cati politisti vor asigura linistea de Rusalii si Zilele Sucevei

Având în vedere evenimentele organizate cu ocazia Sărbătorii Religioase – ”Pogorârea Sfântului Duh – Rusaliile Ortodoxe”, precum şi fluxul sporit de persoane ce se va înregistra în locurile publice din județ, poliţiştii suceveni vor acţiona cu efective sporite pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică la nivelul tuturor localităţilor, precum şi pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale.

Potrivit IPJ Suceava, în perioada următoare, în afara polițiștilor din dispozitivele de ordine și siguranță publică, pe raza județului Suceava vor fi prezenţi la datorie, zilnic, 279 de poliţişti (192 din structurile de ordine publică, 47 de poliţişti rutieri şi 40 de poliţişti din cadrul celorlalte structuri ale IPJ Suceava) fiind angrenate peste 100 de autospeciale de poliţie.

pelerinaj Sfantul Ioan 2012

Zilnic, 51 de poliţişti rutieri vor acţiona cu 8 aparate radar pe drumurile naţionale şi europene de pe raza întregului judeţ.

În această perioadă, 12 de poliţişti din cadrul Serviciului Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava vor organiza zilnic, patrule şi activităţi de menţinere a ordinii publice atât în trenuri, staţii CFR şi triaje, cât și în incinta şi zona Aeroportului ”Ştefan Cel Mare” Suceava.

Totodată, având în vedere faptul că în aceeași perioadă pe raza municipiului Suceava sunt organizate activități cultural-artistice și religioase pentru marcarea ”Zilelor Sucevei 2013” și ”Aducerea moaștelor Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava  – Sînzienele”, la care se preconizează participare a circa 50.000 de persoane, polițiștii vor desfășura activități de prevenire a  tâlhăriilor și furturilor din genți, buzunare, ocazie cu care vor fi distribuiți peste 40.000 fluturași, cu următoarele mesaje: ”FII ATENT! NU INDIFERENT!” și ”ALEGE SĂ NU FII O VICTIMĂ”.

Astfel, pentru prevenirea furturilor din genţi şi buzunare, poliţia recomandă cetățenilor:

–         Să fie atenţi la bunurile pe care le deţin asupra lor, respectiv sume de bani, telefoane mobile, documente personale, etc.

–         Să fie atenţi atunci când se află la cumpărături în supermarket, pieţe sau zone aglomerate;

–         Să fie atenţi la bunurile pe care le au asupra lor atunci când se află în mijloacele de transport în comun.

               Pentru prevenirea infracţiunilor de tâlhărie, poliţia recomandă cetățenilor:

–         Să nu se afişeze ostentativ cu  obiecte de valoare ( lănţişoare, brăţări, etc.)

–         Să evite zonele întunecate şi locurile dosnice frecventate de  persoane suspecte, pretabile la comiterea de infracţiuni;

–         Să nu accepte  niciodată oferte de găzduire făcute de persoane necunoscute;

–         Să evite urcarea în lift cu persoane necunoscute.

             Pentru prevenirea furturilor din autoturisme, poliţia recomandă cetățenilor:

–         Să nu parcheze autoturismul în zone neiluminate;

–         Să se asigure că autoturismul are închise toate portierele;

–         Să nu lase în autoturism bunuri de valoare care ar putea atrage atenţia hoţilor.

    Pentru prevenirea furturilor din locuinţe, poliţia recomandă cetățenilor:

     –  Dacă  pleacă de acasă pentru scurt timp, să nu lase uşa apartamentului neîncuiată;

     – Să fie atenți, ca în orice împrejurare să nu piardă sau să li se fure cheia;

     – Să nu permită accesul în locuinţă a persoanelor care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale, firme, asociații, etc.