Nechifor: „Arieratele din judet au fost diminuate intr-o maniera categorica”


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava:

„Fac o scurta informare asupra activitatii mele in primul an. Va fi publicat si pe siteul CJ. Pentru anul 2011, suma alocata judetului Suceava a fost de 508 mil lei. In 2012, au fost alocate 521 mil lei, iar la rectificare au mai venit 35 mil.

In 2012, am avut cu 130 mil lei in plus pentru echilibrare buget. Sub mandat PDL, in 2012 am inceput cu un deficit financiar consistent. Prin rectificari, iulie si decembrie, sumele au fost crescute, dupa ce s-a implicat guvernul Ponta. Am inchis insa anul cu un minus de 50 mil, din cauza guvernarii PDL.

Arieratele din judet au fost diminuate intr-o maniera categorica. La inceput se inregistrau 250 miliarde lei, si cu tot cu sume restante se ridicau la 500 de miliarde. Acum, arieratele sunt de 28 miliarde, iar cu platile restante se cumuleaza la 380 miliarde.

In 2012 s-au primit resurse de la Guvern, 158 mld pentru Utilitati si mediu.

Cu Cetatea de Scaun a Sucevei suntem la un prag de peste 42% in realizarea proiectului, in conditiile in care, in doi ani de guvernare PDL, s-au reusit doar 20%.

Situl de la Moara pentru depozitarea deseurilor a fost incheiat in octombrie 2012. Practic, la Moara am terminat lucrarile si continuam cu statia de levigat si sotare a deseurilor. Proiectul e in grafic. Depozitul de la Pojorata e in derulare. Avem o sincopa legata de prezenta munitiei de razboi gasita acolo.

Am incercat timp de un an sa tinem caile judetene rutiere intr-un stadiu decent de functionare. Am investit 25 milioane lei, care ar reveni unei distante de 1136 de km, pentru care s-au facut interventii in acest an.

Ca parere personala despre CJ, cred ca am reusit sa avem activitate la nivel deliberativ, una eleganta si decenta. Au fost dificultati majore. Am incercat sa discut cu toti consilierii indiferent de culoare politica. Atmosfera a fost una corecta si destinsa de multe ori. Le multumesc tuturor.

Am tinut cont de foarte multe lucruri in cadrul executivului CJ si chiar de nevoile personale ale multora. Cu regret spun ca mi-as fi dorit, mai ales din partea fostului presedinte o relatie mai buna. De la bun inceput a refuzat. Multe lucruri le-am descoperit in timp, dupa sapaturi. Regret asta si invit la un dialog. Fac o invitatie pentru cei alesi sa vina la dialog. Solutiile nu sunt doar la unii sau la altii. O colaborare foarte buna nu strica si insist pentru asta.

La nerealizari, mentionez Utilitati si mediu cu bocajul la gaz metan pentru Vatra Dornei. Am facut toate demersurile la minister. Am sperante ca cei de la Transgaz vor incepe investitia.

M-am speriat dupa primele controale cu radarele la ce nivel este supratonajul pe drumurile rutiere judetene. Vom face un raport in curand. Vom muta cantarele dupa cum se misca transportatorii. Nu am nimic cu ei. Am cu legalitatea si cu o structura rutiera buna. Nu e corect ca cineva sa castige foarte mult iar ceilalti sa sufere din cauza situatiei drumurilor.”


Intră acum și în grupul de