Romanii ar putea primi liber si de „Sf. Nicolae”. Vezi aici in ce conditii!


Intră acum și în grupul de

zi liberaO nouă propunere legislativă pentru modificarea art.139 alin.(1) din Legea nr.53/2003 – Codul muncii a fost înaintată Camerei Deputatilor spre dezbatere şi se aşteaptă în acest moment o decizie. În cazul în care noul proiect de lege va fi votat, românii vor beneficia de încă o zi liberă, scrie libertatea.ro

Potrivit sursei citate, ziua despre care se discută este 6 decembrie, iar Sfântul Nicolae ar putea fi prilejul pentru încă un liber legal pentru români. În cazul în care deputaţii vor vota noul proiect de lege, ziua de 6 decembrie ar fi putea fi declarată zi liberă.

O nouă adăugire la calendar se datorează şi faptului că suntem codaşii Europei. Românii se pot plânge nu doar că au printre cele mai mici salarii, ci şi pentru că sunt penultimii din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul zilelor libere acordate anual de stat. Singurii care stau mai prost decât noi la capitolul concedii şi zile de sărbătoare sunt olandezii.

Reamintim că românii au parte de următoarele zile libere: 1 şi 2 ianuarie; prima şi a doua zi de Paşte; 1 mai; prima şi a doua zi de Rusalii; 15 august – Adormirea Maicii Domnului; 30 noiembrie – Sfântul Andrei cel Intâi chemat, Ocrotitorul României; 1 decembrie; prima şi a doua zi de Crăciun; două zile pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora.


Intră acum și în grupul de