Ce regret are Catalin Nechifor, la un an de la preluarea presedintiei CJ Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

catalin nechifor 1

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a prezentat, joi, raportul de activitate, la un an de la preluarea mandatului la conducerea administraţiei judeţene. În cadrul unei conferinţe de presă, el a arătat, printre altele, că s-a reuşit reducerea arieratelor cu 90 la sută deşi anul 2012 a început cu un deficit financiar consistent, că s-au deblocat mai multe proiecte europene, cum ar fi cel al construcţiei depozitelor ecologice de deşeuri, sau proiectul judeţean de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare, repararea a peste 1100 de kilometri de drumuri judeţene, finanţarea modernizării a mai multor trasee de drumuri, reluarea colaborării intense cu regiunile europene partenere, accelerarea ritmului lucrărilor de reabilitare a Cetăţii de Scaun a Sucevei sau promovarea de proiecte sociale şi cele de dezvoltare a turismului în zonă.

Şeful administraţiei judeţene a ţinut să sublinieze că în primul an de mandat a avut o colaborare bună în cadrul CJ Suceava cu toţi consilierii şi a existat o activitate elegantă şi decentă chiar dacă au fost şi dificultăţi, dar că atmosfera a fost una corectă şi destinsă de multe ori.

Pe de altă parte, Nechifor a precizat că Gheorghe Flutur a refuzat încă de la început orice colaborare, nu a participat la predarea mandatului şi consideră că anumite proiecte pe care le-a găsit blocate la preluarea preşedinţiei CJ erau mai repede deblocate dacă Flutur ar fi prezentat punctele sensibile. „Cu regret spun că mi-aş fi dorit, mai ales din partea fostului preşedinte, o relaţie mai bună. De la bun început a refuzat”, a spus Nechifor, care a arătat că multe lucruri le-a descoperit în timp, după săpături şi că era mai bine dacă aceste probleme i le prezenta Flutur.

Totodată, preşedintele CJ Suceava or a mai arătat că regretă că Gheorghe Flutur nu a participat la discuţii despre administrarea judeţului şi consideră că soluţiile pot să vină de la toţi factorii implicaţi şi nu doar de la cei care sunt la putere. „Ar fi fost normal să avem discuţii pe temele sensibile. Fac o invitaţie la dialog pentru perioada următoar. O colaborare bună nu strică şi insist pentru asta”, a ţinut să evidenţieze Cătălin Nechifor.


Intră acum și în grupul de