Gheorghe Flutur a anuntat constituirea Coalitiei pentru Constitutia Cetatenilor


Intră acum și în grupul de

PDL a decis sa initieze Coalitia pentru Constitutia Cetatenilor, Constitutie pentru Romania, nu pentru USL, a anunţat liderul PDL Gheorghe Flutur într-un comunicat de presă.

El arată că PDL considera ca aceasta varianta de Constitutie, nici macar nu mai putem vorbi astazi de revizuirea Constitutiei, este una post-traumatica, una resentimentala, extrem de periculoasa pentru democratia din Romania.

flutur motiune blaga 1

Sursa citată subliniază că mai mult de jumatate din amendamentele depuse de catre USL-isti se refera la reducerea prerogativelor presedintelui Romaniei, pe care nici mai mult nici mai putin il scot si din puterea executiva. „Practic, am ajuns la a defini o republica aproape parlamentara, spun aproape parlamentara pentru ca le-a fost frica sa-l aleaga pe presedinte prin votul Parlamentului, stiind ca in marea lor majoritate, peste 80% dintre romani doresc sa-si aleaga presedintele”, susţine Flutur.

Liderul PDL consideră că majoritatea USL si-a subordonat si incearca sa subordoneze, prin acest proiect de Constitutie, toate institutiile statului ceea ce demonstreaza ca actiunile lor de asta-vara nu au fost deloc intamplatoare si acum, in liniste, incearca sa ajunga la acelasi rezultat. „Curtea Constitutionala nu mai poate ataca nicio hotarare a Parlamentului. Presedintele Romaniei a ramas o institutie golita de prerogative.Justitia primeste un capastru de la majoritatea USL, ea trebuie sa ceara cuminte acceptul conducatorului suprem care este majoritatea parlamentara, asa se si defineste, forul suprem de dezbatere si de decizie politica. Oricine intra in contradictie cu Parlamentul, cu majoritatea parlamentara, de fapt nu mai are castig de cauza. Poporul nu mai poate initia un referendum daca nu este de acord Parlamentul, indiferent cati cetateni romani doresc sa apeleze, intr-un moment sau altul, la referendum”, arată liderul PDL.

  Gheorghe Flutur menţionează că pentru motivele invocate PDL a decis  sa initieze Coalitia pentru Constitutia Cetatenilor, Constitutie pentru Romania, nu pentru USL la care invita sa participe partidele parlamentare de opozitie, partidele neparlamentare, simpli cetateni, ONG-uri.


Intră acum și în grupul de