Depistarea transporturilor de marfa supraincarcate se face cu trei cantare pe drumurile judetene (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

camion lemne

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, joi, că de la debutul campaniei de verificare a transporturilor agabaritice din judeţ începută luna trecută s-a constatat că foarte multe camioane sunt supraîncărcate. „Sunt speriat cu supraîncărcarea cu marfă peste limitele normale, în special cu lemn şi produse de balastieră”, a afirmat şeful administraţiei judeţene, într-o conferinţă de presă.

El a spus că depistarea transporturilor de marfă supraîncărcate se face cu trei cântare pe drumurile judeţene şi cu unul pe drumurile naţionale, dar că şoferii încearcă să evite punctele de control folosind drumuri lăturalnice. „Vom muta cântarul după cum se mişcă ei”, a declarat Nechifor.

El a subliniat că doar în acest an reparaţiile la reţeaua de drumuri judeţene care e de peste 1.100 de kilometri, se ridică la 22,5 milioane de lei şi consideră că nu este normal ca unii, care încarcă mărfurile în camioane peste limita legală, să beneficieze de profit mare, în timp ce populaţia să fie nevoită să circule pe drumuri distruse de camioane. „Nu e corect ca unii să câştige mult şi restul locuitorilor să nu beneficieze de drumuri”, a spus Nechifor care a arătat că urmează să discute cu transportatorii privind introducerea unei taxe pentru circulaţia pe drumurile judeţene.

El a precizat că autorităţile îşi doresc o reţea de drumuri judeţene bine pusă la punct, dar că investiţiile făcute sunt anulate din cauză că drumurile sunt distruse de camioane supraîncărcate. „Din resurse proprii nu reuşim să finanţăm repararea întregii reţele de drumuri judeţene care este foarte întinsă”, a spus preşedintele CJ Suceava care consideră că autorităţile şi transportatorii trebuie să facă un efort comun pentru ca drumurile să fie bune.


Intră acum și în grupul de