Taxa de un leu pentru multiplicarea documentelor la DGASPC Suceava nu va intra in vigoare (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

vasile ilie

PDL a avut vineri prima victorie împotriva majorităţii USL din Consiliul Judeţean Suceava care nu a reuşit să adopte o hotărâre prin care se propunea introducerea unei taxe de un leu pentru fiecare fotocopie realizată la copiatoarele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Potrivit proiectului de hotărâre iniţiat de preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, urma să se introducă, pentru copiere şi multiplicare documente la DGASPC Suceava o taxă de un leu pentru fiecare pagină.

Liderul grupului PDL din CJ Suceava, Vasile Ilie, a propus eliminarea acestui proiect de hotărâre de pe ordinea de zi arătând că taxa respectivă va fi plătită de persoane în dificultate şi că nu este normal să li se perceapă o asemenea taxă.

Pe de altă parte, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a spus că aceste persoane cu deficienţe beneficiază de drepturi băneşti din partea statului şi că majoritatea solicitanţilor vin, în general, cu toate actele şi copiile necesare. El a arătat că, în caz contrar, respectivele persoane vor cheltui mai mulţi bani pentru că vor trebui să meargă în afara instituţiei pentru a face copiile respective. Nechifor a explicat că cei care nu vor să plătească această taxă de un leu vor putea să găsească o altă metodă de a multiplica documentele.

În urma votului, propunerea lui Vasile Ilie de scoatere de pe ordinea de zi a proiectului a fost respinsă, dar şi proiectul de hotărâre iniţiat de Cătălin Nechifor a fost respins întrucât nu a obţinut cele 19 voturi necesare pentru adoptare.

 În aceste condiţii, taxa de un leu pentru multiplicarea documentelor la DGASPC Suceava nu va intra în vigoare.


Intră acum și în grupul de