Apa potabila si canalizarea, mai scumpe pentru suceveni, de la 1 iulie. Vezi cu cat


Intră acum și în grupul de

 Adunarea Generală a Asociaţiilor din cadrul Asociației Județene pentru Apă și Canalizare (AJAC) Suceava a aprobat ajustarea tarifelor de furnizare a serviciilor publice de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare – epurare, începând cu data de 1 iulie, pentru operatorul regional ACET SA Suceava.

 Potrivit unui comunicat al AJAC Suceava, se majorează cu aproximativ 15 la sută tariful pentru apă potabilă, de la 2,98 de lei la 3,43 de lei/mc, fără TVA, şi cu aproximativ 26 la sută pentru canalizare-epurare de la 1,64 de lei la 2,08 lei/mc. Noile preţuri cu TVA sunt de 4,25 de lei/mc, pentru apă potabilă şi de 2,58 lei/mc pentru canalizare-epurare.

 AJAC Suceava precizează că cele mai mari tarife la nivel naţional pentru apă potabilă pentru populație se regăsesc la Apa Nova Bucureşti cu 5,41 lei/mc, Compania de apă Buzău cu 5,07 lei/mc sau RAJA Constanţa 4,67 lei/mc, iar în ceea ce priveşte tariful pentru canalizare – epurare pentru populaţie, cele mai mari tarife se înregistrează la Compania de apă Târgovişte cu 4,33 lei/mc, RAJA Constanţa cu 4,15 lei/mc sau Compania Judeaţeană Apa Serv Neamţ cu 3,77 lei/mc.

 „La nivel naţional, tarifele practicate la nivelul judeţului Suceava de ACET SA Suceava se situează pe locul 26, între cei 47 de agenţi economici – operatori regionali din România, luându-se în calcul un tarif mediu apă potabilă şi canalizare – epurare”, se arată în comunicat.

 Serviciile de apă şi canalizare-epurare sunt asigurate în judeţul Suceava de ACET SA, societate la care acţionarul principal este Consiliul Local Suceava, din acţionariat făcând parte Consiliul Judeţean Suceava şi consiliile locale ale municipiilor, oraşelor şi comunelor unde se livrează serviciile de apă şi canalizare.


Intră acum și în grupul de