Comisarii de la Protectia Consumatorilor au sanctionat abaterile de la strandurile si piscinele din judet


Intră acum și în grupul de

strand

Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Suceava a desfasurat, în cursul lunii iunie 2013, 258 de actiuni de control, in urma carora s-au inregistrat 132 de amenzi in valoare totala de 130.650 lei si 72 de avertismente, se arata intr-un comunicat de presa remis  de institutia  suceveana.

Potrivit sursei citate, s-au inregistrat 98 de reclamatii, ponderea principala constituind-o cele privind serviciile de telefonie mobila, in special refuzul operatorului economic de a da curs solicitarii de reziliere a contractului.

S-a efectuat tematica de control privind respectarea prevederilor legale la comercializarea sortimentelor de carne si preparate din carne. Au fost controlati 56 de operatori economici, la 52 dintre acestia  constatandu-se abateri. Cantitatea controlata a fost de 8.398 kg, constatandu-se abateri la 267,2 kg, din care 90 kg in valoare de 1.689 lei s-au oprit definitiv de la comercializare. „Au fost aplicate 38 de amenzi in valoare de 42.000 lei si 14 avertismente. S-au gasit deficiente la urmatoarele produse – salam Victoria, mici congelati, carne de pui si carcasa de gasca din import”, a declarat seful CJPC Suceava, Vasile Latis.

In document se mai arata ca a fost efectuata si o tematica de control privind respectarea prevederilor legale la comercializarea bijuteriilor din metale pretioase. „S-au efectuat 12 actiuni de control, aplicandu-se cinci amenzi in valoare de 14.000 lei si patru avertismente. S-a constatat lipsa preturilor/gram de aur sau afisarea lor intr-un mod ilizibil care poate crea confuzii, precum si faptul ca in magazin existau promotii fara a mentiona perioada de desfasurare sau pretul nou pe care consumatorul urma sa-l plateasca dupa aplicarea reducerii”, a spus Latis.

El a mai adaugat ca o alta tematica de control a fost cea privind respectarea prevederilor legale la prestarea serviciilor de agrement (stranduri si bazine) si a unitatilor de alimentatie publica aferente.

In aceste cazuri, s-au efectuat 18 actiuni de control, aplicandu-se cinci amenzi in valoare de 4.600 lei si sapte avertismente. „Deficientele s-au constatat in unitatile de alimentatie publica din incinta piscinelor si strandurilor, unde au fost gasite produse fara eticheta, dar si lipsa denumirii societatii si a orarului de functionare a unitatii si a strandului sau piscinei”, se precizeaza comunicat.


Intră acum și în grupul de