Campanie de prevenire a obezitatii la copii demarata de reprezentanti ai USV


Intră acum și în grupul de

Pliant DSDU_campanie_2013_v2-page-001Departamentul de Sănătate și Dezvoltare Umană din cadrul Universității “Ștefan cel Mare” Suceava derulează în perioada 8-14 iulie 2013, campania “Copii sănătoși – viitor sănătos !”, informează într-un comunicat de presă, prof. univ. dr. Mihai Covaşă.

Potrivit sursei citate, campania se va desfășura în intervalele orare 1000-1200 și 1700-1900, în parcurile centrale, parcul din zona Universității, esplanada Casei de Cultură, în  incinta Iullius Mall și Carrefour Suceava.

Cu ajutorul studenților de la cele două programe de studii (Nutriție și dietetică și Balneofiziokinetoterapie și Recuperare) departamentul dorește să atragă atenţia asupra creșterii alarmante a obezităţii și diabetului în rândul copiilor și să implice familia și societatea în prevenirea acestora.

Scopul campaniei este sensibilizarea populaţiei în privinţa efectelor negative ale obezităţii și afecțiunilor asociate asupra organismului tânăr, având ca element central rolul familiei.

Conţinutul campaniei promovează principiile pe care trebuie să le aibă în vedere părinții pentru prevenirea bolilor de nutriţie, cum ar fi: consumarea alimentelor sănătoase, evitarea produselor rafinate și cu conținut ridicat în grăsimi animale, creșterea activităţii fizice zilnice.

În document se mai arată că, misiunea DSDU este de a pregăti noi specialiști în prevenirea şi tratarea problemelor de sănătate (diabet, obezitate, deficienţe fizice) care să reabiliteze, să îmbunătățească sau să consolideze funcţia fizică, să prevină și să reducă factorii de risc legați de sănătate, în vederea optimizării stării generale de sănătate și a condiției fizice.

Înscrierile pentru admiterea la Departamentul de Sănătate si Dezvoltare Umană pentru anul universitar 2013-2014 se vor face în perioada 15-25 iulie 2013, urmând ca testul grilă pentru una din disciplinele la alegere (Biologie, Chimie organică, Chimie anorganică) să aibă loc în data de 26 iulie 2013.


Intră acum și în grupul de