Absolventii clasei a VIII-a se pregatesc pentru Admiterea la liceu 2013


Intră acum și în grupul de

admitere liceu-001După ce au aflat rezultatele finale ale Evaluării Naţionale 2013, absolvenţii clasei a VIII-a se pregătesc pentru prima etapă de înscriere la liceu, care va începe vineri, 5 iulie.

Elevii, însoţiţi de părinţi vor merge la unităţile de învăţământ pe care le-au absolvit pentru a completa fişa de înscriere. Dincolo de datele personale, mediile anilor de studiu V-VIII, precum şi notele şi media de la Evaluare Naţională 2013, elevii trebuie să completeze Media de Admitere la Liceu.

Potrivit gândul.info, calculul mediei de admitere se face după formula: MA = ABS + EN. “EN” este media obţinută la Evaluarea Naţională susţinută în clasa a VIII-a. Pentru absolvenţii de până în anul 2003 se ia media de la examenul de Capacitate, în timp ce pentru absolvenţii din perioada 2004-2007 este luată în calcul media de la Testele Naţionale. Pentru absolvenţii din 2008 şi 2009 care vor să intre acum la liceu “EN” este media obţinută la tezele cu subiect unic susţinute în clasa a VIII-a.

În calculator, MEDIE DE ADMITERE LA LICEU 2013, “ABS” reprezintă media generală de absolvire a claselor a V-a, a VIII-a, iar “MA” este media de admitere la liceu.

În prima etapă de admitere la liceu, absolvenţii de clasa a VIII-a, alături de părinţii lor, vor completa fişa de înscriere, în perioada 5-10 iulie, apoi diriginţii elevilor vor introduce fişele în calculator şi vor verifica dacă opţiunile făcute de elevi sunt corecte.

După ce vor completa fişa de admitere, reprezentanţii din centrul zonal de admitere vor transmite pe suport electronic baza de date comisiei judeţene până în data de 11 iulie.

În 16 iulie, la Ministerul Educaţiei va avea loc repartizarea computerizată a absolvenţilor înscrişi în prima etapă Admitere Liceu 2013.

Listele cu candidaţii vor fi afişate în 17 iulie la şcolile în care elevii au învăţat şi la liceele la care au fost repartizaţi. Până în 26 iulie elevii îşi vor depune dosarele de înscriere la liceul la care au fost admişi.

În această primă etapă de admitere se pot înscrie candidaţii din seria curentă, dar şi absolvenţii din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 – 2014.


Intră acum și în grupul de