„Ecotrophelia”, competitie pentru crearea de produse alimentare inovative, la USV


Intră acum și în grupul de

Competitie USVFacultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ştefan cel Mare” Suceava organizează faza naţională a competiţiei “Ecotrophelia”, informează într-un comunicat de presă, reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior.

Potrivit sursei citate, manifestarea este o competiţie pentru crearea de produse alimentare inovative. Produsul alimentar creat trebuie să fie destinat consumului uman şi să se adreseze tuturor categoriilor de consumatori.

Evenimentul, care va avea loc între 8 – 9 iulie 2013, se va desfășura sub egida Asociaţiei Specialiştilor de Industrie Alimentară din România (ASIAR). Manifestarea este organizată cu prilejul celebrării a 50 de ani de învăţământ universitar la Suceava.

În document se arată că, acţiunea va debuta în data de 8 iulie, începând cu ora 09.30, în aula din corpul E a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava. La faza naţională a competiţiei vor participa 15 echipe care vor reprezenta următoarele universităţi: Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, Universitatea Sapientia din Miercurea Ciuc, Universitatea din Oradea şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara.

Juriul concursului va fi format din specialişti in industria alimentară agreaţi de ASIAR.

Marii câştigători ai competiţiei naţionale vor avea prilejul de a reprezenta România la faza internaţională, care va avea loc în perioada 6 – 7 octombrie 2013 la Köln, în Germania. Efortul câștigătorilor va fi răsplătit cu premii substanțiale. Astfel, câștigătorul premiului I va primi 8.000 de euro, studentul care va ocupa locul al II-lea  va fi recompensat 4.000 de euro, iar cel care se va clasa  pe locul al III-lea va primi 2.000 de euro.


Intră acum și în grupul de