Acasă Actualitate „Ecotrophelia”, competitie pentru crearea de produse alimentare inovative, la USV

„Ecotrophelia”, competitie pentru crearea de produse alimentare inovative, la USV


Intră acum și în grupul de

Competitie USVFacultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ştefan cel Mare” Suceava organizează faza naţională a competiţiei “Ecotrophelia”, informează într-un comunicat de presă, reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior.

Potrivit sursei citate, manifestarea este o competiţie pentru crearea de produse alimentare inovative. Produsul alimentar creat trebuie să fie destinat consumului uman şi să se adreseze tuturor categoriilor de consumatori.



Evenimentul, care va avea loc între 8 – 9 iulie 2013, se va desfășura sub egida Asociaţiei Specialiştilor de Industrie Alimentară din România (ASIAR). Manifestarea este organizată cu prilejul celebrării a 50 de ani de învăţământ universitar la Suceava.

În document se arată că, acţiunea va debuta în data de 8 iulie, începând cu ora 09.30, în aula din corpul E a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava. La faza naţională a competiţiei vor participa 15 echipe care vor reprezenta următoarele universităţi: Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, Universitatea Sapientia din Miercurea Ciuc, Universitatea din Oradea şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara.

Juriul concursului va fi format din specialişti in industria alimentară agreaţi de ASIAR.

Marii câştigători ai competiţiei naţionale vor avea prilejul de a reprezenta România la faza internaţională, care va avea loc în perioada 6 – 7 octombrie 2013 la Köln, în Germania. Efortul câștigătorilor va fi răsplătit cu premii substanțiale. Astfel, câștigătorul premiului I va primi 8.000 de euro, studentul care va ocupa locul al II-lea  va fi recompensat 4.000 de euro, iar cel care se va clasa  pe locul al III-lea va primi 2.000 de euro.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version