Realizari de varf la Facultatea de Inginerie Alimentara din cadrul USV

Colectivul de cercetare-dezvoltare a Laboratorului de analitică instrumentală din cadrul Facultăţii  de Inginerie Alimentară a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, a finalizat recent două  realizări de vârf – primul Spectromicroscop Raman şi primul Texturometru cu dispozitivare complexă din ţară.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei de învăţământ superior, ambele aparate, concepute,  proiectate şi executate în universitate, înglobează soluţii constructive protejate  la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci. Aparatele sunt echipate cu tehnică de calcul, fiind pe deplin funcţionale la Centrul de cercetări pentru siguranţa alimentară din cadrul facultăţii. Cele două aparate au fost prezentate în premieră, participanţilor la faza naţională a concursului internaţional „Ecotrophelia”, Suceava 2013.

usv1
Spectromicroscopul Raman folosit la cercetări privind contaminarea alimentelor cu metale grele

usv2
Aspect de la lucrul cu echipamentul destinat  realizării  profilului de textură la alimente solide şi semisolide