Doi studenti suceveni au fost desemnati marii castigatori ai Competitiei nationale „Ecotrophelia 2013”


Intră acum și în grupul de

1001196_500481356689739_95368370_nRaluca Zimbru și Sergiu Pădureţ, de la Facultatea de Inginerie Alimentară a USV au fost desemnaţi marii câştigători ai Competiţiei naţionale Ecotrophelia 2013, desfăşurată zilele trecute în incinta instituţiei de învăţământ superior.

Aceştia vor reprezenta România la faza internaţională care va avea loc în perioada 6-7 octombrie 2013 la Köln, în Germania, informează într-un comunicat de presă, prof. univ. dr. Ştefan Purici, prorector pentru imaginea Universităţii.

Potrivit sursei citate, la faza națională a competiției  pentru crearea de produse alimentare ecoinovative, ECOTROPHELIA România 2013, au participat 15 echipe de la următoarele universități din țară: Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea Sapientia Miercurea Ciuc, Universitatea din Oradea, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului Timișoara și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

1016733_500481443356397_1604592072_nÎn urma prezentării proiectelor și a produselor realizate, juriul a acordat următoarele premii și mențiuni: Premiul I și trofeul competiției – echipa formată din Sergiu Pădureț și Raluca Olimpia Zimbru – Facultatea de Inginerie Alimentară, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, pentru produsul „Ruladă de cașcaval cu păpădie și semințe de chia”; Premiul II – echipa formată din Andrei Sorin Bolocan, Tatiana Moscu, Elena Alexandra Oniciuc, Ionuţ Udrea – Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, pentru produsul „Băutura energizantă”; Premiul III – echipa formată din Anca Sidor și Carmen Tega – Facultatea de Inginerie Alimentară, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, pentru produsul „Perle de ciocolată cu cătină”; Mențiune I – echipa formată din Zsofia Bilibok, Gyongyver Gal, Nora-Anita Szabo, Gyorgy Tanko – Facultatea de Științe, Universitatea Sapientia Miercurea Ciuc, pentru produsul „Bere cu ienupăr și miere”; Mențiune II – echipa formată din Emilia Ionela Guran, Anka Vasilcin – Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului Timișoara, pentru produsul „Brioșe BIO pe baza de premix îmbogățit natural în fier”.

1053496_500485486689326_836987815_oÎn document se mai arată că, studenții care au participat la concurs au avut oportunitatea de a pune în practică toate cunoștințele acumulate în facultate, iar prin implicare, muncă şi pasiune au reușit să valorifice potențialul de creativitate de care dispun și să propună consumatorilor produse valoroase din punct de vedere nutritiv, importante pentru sănătatea lor și a mediului.

„Toţi participanții au demonstrat capacitatea de a lucra în echipă, un dezvoltat spirit competițional, dorința de a atinge perfecțiunea în produsele pe care le-au propus industriei. Felicitări studenților și profesorilor lor!”, transmite Ştefan Purici.


Intră acum și în grupul de