Tigari de contrabanda aduse in Romania din Ucraina cu deltaplanul (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 3000 de pachete de ţigări de contrabandă au fost depistate, în noaptea de marţi spre miercuri, de poliţiştii de frontieră suceveni în mai multe colete care au fost aruncate dintr-un deltaplan venit din Ucraina, într-un crâng din lunca râului Suceava, în zona localităţii Măneuţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar şef Ilie Poroch Seriţan, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Rădăuţi au observat, în noaptea de marţi spre miercuri, un deltaplan care s-a deplasat dinspre Ucraina în România, pe direcţia localităţilor sucevene Frătăuţi – Costişa – Măneuţi şi, ulterior, s-a întors în Ucraina, traseul aparatului de zbor de mici dimensiuni fiind monitorizat de poliţiştii de frontieră.

O echipă operativă s-a deplasat în apropierea frontierei, iar într-un crâng din lunca râului Suceava, din zona localităţii Măneuţi, a depistat mai multe colete ce conţineau 2 997 de pachete cu ţigări de diferite mărci, provenite din Ucraina şi Republica Moldova.

Purtătorul de cuvânt al SPF Rădăuţi a precizat că în zona respectivă a fost găsit abandonat şi un autoturism marca BMW, înmatriculat în Bulgaria.

Cantitatea de ţigări, în valoare de aproximativ 30 000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul marca BMW, în valoare de aproximativ 10 000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul STPF Suceava.

Imediat au fost informate autorităţile ucrainene despre producerea evenimentului, cercetările fiind continuate de către poliţiştii de frontieră în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi documentarea întregii activităţi infracţionale, a mai spus comisarul şef Ilie Poroch Seriţan..


Intră acum și în grupul de