Vezi aici ce liceu sucevean a obtinut cea mai mare promovabilitate la BAC-ul din vara! (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În urma desfășurării primei sesiuni a examenului de Bacalaureat 2013 și a rezultatelor obținute după contestații, Inspectoratul Școlar al Județului Suceava a realizat un top al primelor cinci licee care au obținut cea mai bună promovabilitate la examenul maturității.

Potrivit șefului Inspectoratului Școlar Județean Suceava, Gheorghe Lazăr, locul I, cu o promovabilitate de 100% este ocupat de Colegiul Militar Liceal „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc. Același procent a fost obținut și la Colegiul Tehnologic Bivolărie, cu precizarea că acolo au existat doar zece elevi care au susținut BAC-ul și care, implicit, l-au luat. Pe locul al II-lea se situează Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, cu o promovabilitate de 99,17%, pe locul III, Colegiul National „Ștefan cel Mare” Suceava, cu o promovabilitate de 97,75%, iar pe locul IV, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava, cu 96,55%.

„În coada clasamentului se află – Liceul Tehnologic << Vasile Gherasim >>  Marginea, cu o promovabilitate de 0%, Liceul Tehnologic << Țara de Sus >> Vatra Dornei (8,33%), Liceul Tehnologic Nr.1 Câmpulung Moldovenesc (19,63%), Liceul Tehnologic Moldova Suceava (27,27%) și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava (28,35%)”, a declarat Lazăr.

Reamintim că promovabilitea după prima sesiune a examenului de Bacalaureat a fost de 65,78%, pentru promoția curentă și anterioară.


Intră acum și în grupul de