Premierul Spaniei J.M.Aznar a declarat ca se depun eforturi extraordinare


Intră acum și în grupul de

Se depun eforturi extraordinare pentru clarificarea atentatelor, arestarea responsabililor si prevenirea unor posibile amenintari. Seful guvernului spaniol si-a exprimat admiratia si gratitudinea pentru Fortele de Securitate ale statului, dovezile de solidaritate ale madrilenilor si ale intregii societati spaniole si sprijinul fata de victime si familiile acestora.

Se lucreaza pentru revenirea la normalitate, in aceste momente preocuparea fundamentala fiind victimile si familiile acestora, J.M.Aznar exprimandu-si “dezolarea si tristetea care vor ramane pentru totdeauna in memoria Spaniei ca natiune si in memoria noastra personala”.

Au fost date instructiuni ministerului de interne privind regularizarea imigrantilor si a familiilor lor, fiind acordata nationalitatea spaniola victimilor si familiilor acestora. De asemenea, guvernul a autorizat alocarea a 140 de milioane de euro pentru a fi destinati indemnizatiilorsi ajutorarii victimilor si familiilor lor.

In ceea ce priveste responsabilii atentatelor, ministerul de interne a informat punctual despre derularea investigatiilor, nefiind exclusa nici o posibilitate. “Solicit o exemplara, o coplesitoare demostratie civica pe strazile oraselor Spaniei, exemplul societatii spaniole fiind unul care merita, toti avem sentimentul de a ne manifesta si de a fi impreuna”, a declarat seful guvernului, anuntand ca la manifestatia din Madrid vor participa presedintele Comisiei Europene si prim-ministrii Frantei si Italiei.


Intră acum și în grupul de