Vechile conducte ce alimentau cu apa orasul sucevean Frasin, decopertate si taiate de hoti

Postul de Poliție Vama a fost sesizat joi despre faptul că o porțiune din conducta de aducțiune a apei de la stația de pompare spre bazinul vechi de alimentare cu apă a oraşului sucevean Frasin a fost decopertată pe o lungime de circa 150 metri, iar parte din aceasta este tăiată și scoasă din pământ.

 Potrivit IPJ Suceava, stația de pompare a apei potabile ce deservește orașul  se află pe  raza comunei Vama, pe malul râului Moldova. In anul  1990 a fost dat în folosință  bazinul de captare,  construit   pe  versantul estic al dealului „Ascuțita” pe terenul  pădure ce-i aparține lui  L.Constantin situat, peste  DN 17 la circa 500 metri  de  stația de pompare  a apei. Cele două conducte ce alimentau și goleau  bazinul  sunt din metal  cu diametrele de 170 mm pentru  umplere și 320 mm pentru  golire.

  Din anul 1995 bazinul nu a mai fost folosit, ci doar conducta de alimentare (cea subțire) care deservea într-o oarecare măsură stația de pompe pentru reglarea presiunii apei în conductele de alimentare cu apă a orașului. Joi, după  ce  s-a constatat că presiunea apei ce era  pompată  din stație spre oraș scade, s-a procedat la verificarea conductelor ocazie cu care s-a constatat că vechile conducte ce  alimentau cu apă orașul Frasin sunt decopertate si tăiate.

 În cauză se efectuează cercetări în vederea identificării autorilor, precizează sursa citată.