Vechile conducte ce alimentau cu apa orasul sucevean Frasin, decopertate si taiate de hoti


Intră acum și în grupul de

Postul de Poliție Vama a fost sesizat joi despre faptul că o porțiune din conducta de aducțiune a apei de la stația de pompare spre bazinul vechi de alimentare cu apă a oraşului sucevean Frasin a fost decopertată pe o lungime de circa 150 metri, iar parte din aceasta este tăiată și scoasă din pământ.

 Potrivit IPJ Suceava, stația de pompare a apei potabile ce deservește orașul  se află pe  raza comunei Vama, pe malul râului Moldova. In anul  1990 a fost dat în folosință  bazinul de captare,  construit   pe  versantul estic al dealului „Ascuțita” pe terenul  pădure ce-i aparține lui  L.Constantin situat, peste  DN 17 la circa 500 metri  de  stația de pompare  a apei. Cele două conducte ce alimentau și goleau  bazinul  sunt din metal  cu diametrele de 170 mm pentru  umplere și 320 mm pentru  golire.

  Din anul 1995 bazinul nu a mai fost folosit, ci doar conducta de alimentare (cea subțire) care deservea într-o oarecare măsură stația de pompe pentru reglarea presiunii apei în conductele de alimentare cu apă a orașului. Joi, după  ce  s-a constatat că presiunea apei ce era  pompată  din stație spre oraș scade, s-a procedat la verificarea conductelor ocazie cu care s-a constatat că vechile conducte ce  alimentau cu apă orașul Frasin sunt decopertate si tăiate.

 În cauză se efectuează cercetări în vederea identificării autorilor, precizează sursa citată.


Intră acum și în grupul de