Victor Ponta a anuntat ca Directia Regionala Antifrauda Fiscala va avea sediul la Suceava


Intră acum și în grupul de

Direcţia Antifraudă va avea opt direcţii regionale, una dintre acestea fiind la Suceava, a anunţat, miercuri, premierul Victor Ponta după şedinţa de Guvern.

Direcţia Regională a Finanţelor Publice se va înfiinţa la Iaşi.

Potrivit unor surse guvernamentale, iniţial, atât Direcţia Regională a Finanţe cât şi Direcţia Regională Antifraudă trebuiau să aibă sediul la Suceava, dar din cauza scandalului apărut la Timişoara, unde angajaţii au fost nemulţumiţi că sediul regional va fi la Deva, Guvernul a decis, miercuri, să înfiinţeze direcţii regionale în câte două capitale de judeţe din fiecare regiune de dezvoltare.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Hotărârea adoptată de Guvern miercuri corelează cadrul actual de organizare şi funcţionare a ANAF cu dispoziţiile OUG nr. 74/2013, având în vedere, în principal:

·        Fuziunea prin absorbţie şi preluarea ANV

·        Preluarea activităţii GF şi desfiinţarea acesteia

·        Înfiinţarea unei structuri de antifraudă fiscală

·        Înfiinţarea Direcţiilor generale regionale ale finanţelor publice  

Guvernul a avizat la sfârşitul lunii iunie reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administraţie Fiscală (ANAF) şi a decis înfiinţarea Direcţiei Antifraudă, care va funcţiona inclusiv sub supravegherea Parchetului.

DGFP Suceava

 

Direcţia Antifraudă Fiscală (DAF) se va axa pe mai multe direcţii de acţiune, iar în primul rând vor fi vizaţi distribuitorii angro atestaţi, organizându-se controale inopinate şi încrucişate pentru contracararea tendinţei antrepozitarilor autorizaţi de a înfiinţa, prin persoane afiliate, societăţi comerciale cu unic scop distribuirea produselor accizabile obţinute în cadrul antrepozitului fiscal de producţie. Se vor intensifica controalele la antrepozitele fiscale de producţie produse intermediare, având în vedere diferenţa foarte mare între accizul datorat pentru aceste produse (51,08 Euro/hl produs) şi accizul datorat pentru alcool etilic (750 Euro/hl alcool pur).

Vor fi monitorizate şi controlate antrepozitele fiscale de producţie din domeniul prelucrării tutunului şi fabricării ţigaretelor, în vederea corelării importurilor de tutun cu producţia realizată în antrepozitele fiscale autorizate. La fel se va proceda şi la antrepozitele fiscale de producţie a produselor energetice, în vederea depistării eventualelor sustrageri de la plata accizelor aferente produselor rezultate din prelucrarea reziduurilor petroliere.


Intră acum și în grupul de