16 perchezitii in judetul Suceava pentru destructurarea unei retele de traficanti de droguri cu peste 600 de clienti


Intră acum și în grupul de

Poliţişti din cadrul B.C.C.O. Suceava, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Acţiuni Speciale şi lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava au efectuat,  miercuri dimineaţă, 16 percheziţii domiciliare în judeţul Suceava, fiind puse în executare 43 de mandate de aducere.

Procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava şi poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul B.C.C.O. Suceava, cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii – Direcţia Judeţeană Suceava, Serviciului Operaţiuni Speciale Suceava, Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Suceava, structurilor de suport din cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi I.P.J. Suceava, au documentat activitatea infracţională a unui grup infracţional organizat, specializat în procurarea şi vânzarea de droguri de risc şi mare risc.

În perioada ianuarie-iunie 2013 a fost probată activitatea infracţională a 15 persoane care, pe diferite paliere ierarhice, au acţionat în mod organizat pentru procurarea şi vânzarea către tinerii de pe raza jud. Suceava a unor diferite cantităţi de droguri de risc şi mare risc precum şi substanţe cu efect psihoactiv, din categoria ”etnobotanice”.

Drogurile şi substanţele cu efect psihoactiv erau achiziţionate vrac de la diferiţi furnizori de pe teritoriul ţarii, erau ambalate în pliculeţe de 0,25-0,50 grame şi revândute apoi cu preţuri între 30 şi 60 lei în funcţie de tipul sau calitatea substanţei.

Zilnic erau vândute de către dealeri 20-30 de plicuri cu astfel de substanţe, în beneficiul grupării de traficanţi de droguri. Pe parcursul cercetărilor au fost identificate peste 600 de persoane care consumau frecvent substanţe cu efect psihoactiv cumpărate de la membrii grupării.

Pentru probarea activităţilor infracţionale au fost realizate 31 confiscări de substanţe cu efect psihoactiv, fiind prinşi în flagrant 33 de consumatori având asupra lor 171 plicuri de substanţe cu efect psihoactiv în valoare de aproximativ 9000 lei.

Suportul tehnic şi operativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii – Direcţia Judeţeană Suceava, Serviciul Operaţiuni Speciale Suceava, Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Suceava, structurile de suport din cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.


Intră acum și în grupul de