Ministrul Apararii din Ucraina vine la Bucuresti


Intră acum și în grupul de

In cadrul convorbirilor vor fi abordate subiecte referitoare la stadiul si perspectivele relatiilor militare bilaterale, reforma si restructurarea fortelor armate ale celor doua tari si experienta Romaniei in domeniul planificarii apararii. In context, vor fi analizate evolutiile Aliantei Nord-Atlantice dupa Summit-ul de la Praga si parteneriatul dintre NATO si Ucraina.
De asemenea, vor fi discutate situatia politico-militara din Balcani si regiunea Marii Negre si stadiul initiativelor regionale TISA si BLACKSEAFOR. Cei doi oficiali vor face un schimb de informatii referitoare la participarea la operatiuni de sprijin al pacii si combatere a terorismului.
Ministrul ucrainean al apararii mai are in program primiri la Presedintele Romaniei, la primul ministru, la Comisia de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala din Camera Deputatilor si la Ministerul Afacerilor Externe. De asemenea, delegatiei oaspete i se vor prezenta tehnica si echipamentul din inzestrarea unei unitati de vanatori de munte, precum si un exercitiu demonstrativ executat de militarii acesteia.


Intră acum și în grupul de