Patru tineri raniti in Iacobeni dupa ce o masina a rupt un stalp, a lovit alte patru autoturisme si a ajuns intr-un bloc distrugand un geam

Un accident cu patru răniţi s-a produs, duminică dimineaţa, la ora 3.40 în comuna suceveană Iacobeni cu un autoturism înmatriculat în judeţul Cluj care a distrus un stâlp ce a căzut pe un autoturism, a fost proiectat apoi în patru maşini parcate de unde a fost proiectat într-un copac şi de aici într-un bloc unde a distrus un geam.

accident vama 12

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, a informat că un autoturism înmatriculat în judeţul Cluj, ce se deplasa pe direcţia Iacobeni – Vatra Dornei, a fost implicat într-un accident rutier. El a menţionat că potrivit declaraţiilor celor aflaţi la faţa locului, conducătorul auto a pierdut controlul volanului iar autoturismul a acroşat bordura din partea dreaptă, a smuls un stâlp metalic pentru iluminat public care, în cădere, a avariat un autoturism. În continuare, a acroşat alte patru autoturisme care staţionau pe partea dreaptă a sensului de mers, a lovit un copac de pe marginea drumului, după care a fost proiectat în peretele unui bloc de locuit, avariind şi un geam termopan de la parter.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje de la Detaşamentul de pompieri Vatra Dornei şi o ambulanţă SAJ. La sosirea forţelor de intervenţie au fost găsite două victime, Gavril P. (24 ani), care a fost asistat medical şi transportat la Spitalul municipal Vatra Dornei de către echipajul pompierilor SMURD, cu diagnosticul traumatism cranian prin accident rutier, şi Mădălina C. (15 ani), transportată la spital de către echipajul SAJ, cu diagnosticul traumatism cranio-cerebral acut deschis şi comoţie cerebrală.

Alte două victime, care nu au fost găsite la locul accidentului, Andra V. (17 ani) şi Florin C. (18 ani), au ajuns la Spitalul municipal Vatra Dornei pentru a li se acorda asistenţă medicală de specialitate.

Autospeciala cu apă şi spumă a pompierilor a rămas la faţa locului şi a spălat carosabilul de scurgerile de lubrifianţi şi carburanţi rezultate în urma accidentului rutier. De asemenea, după efectuarea cercetărilor şi măsurătorilor  de către echipajele de Poliţie, pompierii au îndepărtat de pe partea carosabilă două autoturisme care au fost implicate în incident.

Pe timpul intervenţiei circulaţia s-a desfăşurat pe un singur sens.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat  probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.