Catalin Nechifor considera ca Imnul National ar trebui intonat mai des, chiar si inaintea orelor de curs


Intră acum și în grupul de

Peste o sută de suceveni au participat, luni dimineaţa, în Piaţa drapelelor, la ceremonialul desfăşurat cu ocazia Zilei Imnului Naţional, la manifestare fiind prezenţi prefectul Florin Sinescu, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, subprefectul Constantin Harasim, vicepreşedintele CJ Ilie Niţă, viceprimarii Ovidiu Doroftei şi Gavril Varvara, deputatul PNL Alexandru Băişanu, şeful ISU Suceava, col. Dan Hoffman, şeful IJJ Suceava, general Eugen Şalar sau şeful IJP Suceava, comisar şef Ioan Nicuşor Todiruţ.

steag,nechifor,sinescu

El a menţionat că imnul este simbolul Revoluţiei de la 1848 şi parcurge istoria Principatelor Române, dar a ţinut să sublineze că nu este vorba doar de istorie ci şi de viitorul şi imaginea României în lume.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a spus în discursul său, că Ziua Imnului Naţional se sărbătoreşte în această zi, 29 iulie, corect, făcând aluzie la faptul că preşedintele Traian Băsescu a transmis, în 29 iunie, un mesaj pentru această sărbătoare.

Totodată, Nechifor a spus că versurile imnului naţional trezesc conştiinţa de a fi român.

El a apreciat că imnul naţional ar trebui cântat mai des şi chiar consideră că s-ar putea ca în şcoli să fie intonat imnul la începerea orelor de curs.

Ceremonia a fost deschisă cu o rugăciune, iar întreaga manifestare s-a încheiat cu intonarea imnului naţional.

 


Intră acum și în grupul de