Nechifor: „Nu avem nici o investitie la ora asta la care sa nu avem suport financiar”


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa la sediul Palatului Administrativ Suceava

Catalin Nechifor, presedintele Consiliului Judetean Suceava:

„O poveste pentru azi de pe vremea Imparatului portocaliu cand exista telefonul rosu. Cand noi aveam atunci ceva de comunicat, Imparatul portocaliu punea mana pe telefon si ce spuneam noi nu aparea deloc. Acum, unii vara nu dorm si se ocupa de politica si la parastas si la priveghi.

In pofida faptului ca Flutur si PDL critica, spun doar minciuni. Ma simt dator sa explic spre stiinta lui Flutur, ca Suceava a primit distinct fata de alte judete suma de 65 miiarde de lei vechi. O suma extrem de importanta.

Catalin Nechifor 3

Flutur face un talmes-balmes, confundand merele cu perele, atunci cand vorbeste de investitii. Nu avem nici o investitie la ora asta la care sa nu avem suport financiar. Pana si la podul de la Liteni avem bani, pod pe care Flutur l-a tot inaugurat. Daca Flutur citea HG, sunt prevazute sumele foarte exact si cu destinatie.

Guvernul trebuie sa plateasca facturile de pe vremea lui Flutur, a pdl-istilor care stim cate lucruri au facut cat a fost la guvernare. In perioada urmatoare investitiile vor fi centralizate si prioritizate si banii alocati pentru unitati scolare si unitati administrative dupa ce se consulta CJ. E pentru prima data cand se intampla asta. Guvernul asta pe care il tot critica Flutur a reparat ce a stricat Boc, cu Udrea şi ai lor. Am crescut pensiile şi am dat banii la salarii. Cresterea noastra economica este consistenta. Suntem o guvernare coerenta, cu subiect si predicat, si care poate reporni motoarele economiei.

E pentru prima oara in istoria de dupa 1989 cand Romania inregistreaza un sold pozitiv al comertului exterior. Exporturile au depasit importurile si asta demonstreaza ca economia e pusa pe directie buna. De cand guverneaza Ponta, am crescut cu 100.000 locurile de munca.

Reducerea TVA la paine sper sa produca efecte pozitive si pentru oameni si pentru stat si pentru producatori. Nu spuneam toate astea daca nu exista abordarea din aceste zile a senatorului Gheorghe Flutur. De cand am inceput controlul pe drumurile judetene pentru masinile care transporta lemn s-au cuantificat niste cantitati importante si acum masinile sunt incarcate corect. Cei care respecta legalitatea nu sunt vinovati ca transportatorii duc agabaritic, iar drumurile sunt distruse. Lucrul acesta trebuie stopat cu orice pret. Si repet il vom face cu orice pret. La fel si pentru balastierele din judet.

Cei 70 pe care i-am descoperit au de platit peste 5 miliarde de lei vechi. Din suma asta, cam un miliard am incasat. Chiar daca am fost presati nu vom opri campania pana cand cei care nu respecta legalitatea vor intelege ca un drum public e bunul tuturor si nu doar al unor firme care transporta bustean sau piatra.

In ultima perioada au tot fost acuze nefondate de la Flutur. Eu inteleg opozitia, dar ma asteptam de la Flutur, nu neaparat in regim de coabitare, dar numai cu parul in mana? Am lasat de la mine, am mers mai departe, dar nu ai cu cine. Are dreptul sa fie critic, dar nu am vazut sa vina cu nimic, nici macar cu UDREA!

Miercuri va fi la Suceava Excelenta Sa ambasadorul statutului ISRAEL. Vom discuta si proiectul cu tematica evreiasca de la Siret. Vrem sa profitam de relatia foarte buna pe care o avem cu evreii din Bucovina. Pentru noi, ei reprezinta un target important si avem proiecte cu tenta tintita.”


Intră acum și în grupul de