Lungu: Daca cei de la Bioenergy nu vor finaliza noua centrala, le voi cere sa suporte o parte din pretul gazului de la Termica (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa la sediul Primariei Suceava

Ion Lungu, primarul municipiului resedinta de judet:

„Am avut o discutie cu Chitoiu despre ordonanta cu sumele suplimentare la salariile compensatorii pentru Termica. Deocamdata, se cauta bani. Sunt promisiuni ca in doua saptamani va exista o formula de a gasi acesti bani si vor fi dati bani si la Suceava. Am fost si sunt alaturi de salariatii de la Termica.

Am avut o intalnire cu conducerea de la Termica pentru a vedea cum va functiona societatea in perioada urmatoare si sa vedem cum facem cu cresterea preturilor la gaz metan. Sa vedem cum vom face si cu asigurarea caldurii pentru iarna care vine.

E clar ca majorarea pretului la Termica va intra in vigoare de la 1 septembrie. E clar ca va fi o majorare de tarif pe undeva la 250 de lei gigacaloria. Nu e de speriat. O vom scoate la capat cumva. Acum e 185 lei. Daca Bioenergy nu vor finaliza noua centrala, le voi cere sa suporte o parte din pretul gazului de la Termica.

CL va decide cat va fi pretul. Energia pe noua centrala va fi undeva la 250 lei ,deci pe undeva pe aici sa fie si pretul pe viitor.

Avem de incasat de la populatie si firme cam 49 milioane de lei. Cam 40 % dintre firmele cu datorii sunt fie in insolventa fie nu mai sunt.

Avem de incasat chiar si de la fundatii sume importante pe mijloacele auto. 25 de miliarde sunt de incasat pe Suceava numai din taxa de salubritate. De la 1 septembrie, incepem o campanie foarte accentuata pentru incasarea sumelor restante. Voi merge personal sa strangem banii. Pana la sfarsitul anului, voi detasa 10 persoane de la alte servicii din primarie pentru a strange banii. E jenant sa mergi cu portareii, dar alta solutie nu avem. E mare nevoie de bani.”


Intră acum și în grupul de