De ce este suparat primarul Ion Lungu pe mirii suceveni (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conducerea administraţiei publice locale sucevene a arătat în cadrul unei conferinţe de presă susţinută miercuri, că Serviciul Stării Civile din cadrul Primăriei este la ora actuală suprasolicitat.

 

Pe lângă problemele curente ce trebuie rezolvate zilnic în momentul de faţă se prelucrează şi noile acte ale cetăţenilor din Ucraina şi Republica Moldova care au redobândit cetăţenia română.

 

„Am procesat doar pe parcursul lunii iulie circa 400 de astfel de dosare şi avem un grad de ocupare foarte mare în această perioadă” a declarat şeful municipalităţii, Ion Lungu.

Pe de altă parte, pe adresa Primăriei vin foarte multe solicitări din partea tinerelor cupluri privind oficierea cununiilor civile la bisericile de pe raza municipiului reşedinţă de judeţ.

 

„Nu avem nimic împotrivă dar sunt foarte multe iar mirii să înţeleagă că nu trebuie să întârzie. Vin unii şi spun că nu au fost decât 15 minute, sfertul academic, dar în perioada aia noi făceam două cununii civile. Căsătoriile se fac după o programare şi dacă un cuplu întârzie un sfert de oră se dă peste cap tot programul” a spus Ion Lungu exemplificând că doar pe parcursul zilei de sâmbătă, 17 august, sunt înregistrate circa 30 de astfel de solicitări.


Intră acum și în grupul de