IPS Pimen: Conducatorii trebuie sa respecte credinta poporului nostru crestin ortodox


Intră acum și în grupul de

ips Pimen 2

Orice român trebuie să vină la mormântul lui Ştefan cel Mare, la Putna, care este „Ierusalimul neamului românesc”, le-a spus, joi, ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, participanţilor la slujba de la Mănăstirea Putna. Înaltul ierarh i-a mulţumit premierului Victor Ponta, care a venit să asiste la slujba de la Putna.

În predica rostită la slujba oficiată cu prilejul Adormirii Maicii Domnului, IPS Pimen a evocat-o pe Maica Domnului, dar şi pe voievodul Ştefan cel Mare, care este înmormântat la Putna.

Înaltul ierarh a spus că Ştefan cel Mare şi-a trăit viaţa în post, rugăciune şi credinţă şi că odată conducătorii poporului „erau trăitori ai credinţei poporului”. „Acum Dumnezeu ştie pe fiecare”, a spus Pimen. El a apreciat că, indiferent de credinţa conducătorilor, aceştia sunt datori să respecte credinţa poporului pe care îl conduc: „Dacă e creştin ortodox să respecte credinţa poporului ortodox”.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a mai spus că acum se discută despre Constituţie şi despre familie şi că biserica şi-a spus cuvântul în ceea ce priveşte familia: „Căsătoria între un bărbat şi o femeie”. „Atunci, conducătorii, Parlamentul trebuie să ţină cont de această credinţă a poporului nostru creştin ortodox”, a afirmat Pimen. El a mai spus că speră ca actualii conducători vor avea înţelepciune, dacă vor să fie cu demnitate naţională.  „Poporul are această demnitate faţă de credinţa creştină şi faţă de creaţie”, a mai arătat IPS Pimen.

Înaltul ierarh a mai spus că data de 15 august este acum o sărbătoare legală, când nu se lucrează, ceea ce înseamnă că se acordă o importanţă deosebită acestei sărbători. El a arătat, însă, că sunt unii care lucrează şi în această zi pentru a-şi vinde produsele: „Produsele câte mai sunt pentru că fabrici nu mai avem, iar agricultură e ca şi cum n-ar fi”.


Intră acum și în grupul de