Transportatorii isi configureaza rutele de iesire din tara pentru luna aprilie


Intră acum și în grupul de

Daca preferintele nu sunt mentionate, la fiecare intrare in cont operatorul va primi un mesaj de avertizare cu posibilitatea de a fi redirectionat spre aceasta pagina unde va avea putea sa isi defineasca optiunile. Dupa salvarea preferintelor, operatorul va fi redirectionat spre pagina principala si va fi anuntat printr-un mesaj pe ecran ca operatiunea s-a realizat cu succes. Operatorii de transport care nu isi declara preferintele nu vor putea beneficia de autorizatii pentru tarile cuprinse in aceste rute. De asemenea, operatorii de transport care efectueaza trasee catre si prin Bulgaria au obligatia de a selecta acest traseu pentru a putea primi autorizatii, intrucat incepand cu aceasta alocare nu vor mai fi acceptate cererile scrise. Sectiunea „Preferinte trasee” este activa pentru luna aprilie incepand cu data de 19 martie 2004, orele 14:00.

De asemenea, parcul auto al transportatorilor internationali rutieri de marfa a fost actualizat conform ultimelor date primite de la Autoritatea Rutiera Romana. Astfel, operatorii de transport interesati pot sa verifice informatiile legate de parcul auto si sa transmita eventualele observatii la adresa: [email protected], cu subiectul „Observatii PARC AUTO”, pana la data de 24 martie 2004, ora 12,00.

Pana in acest moment prin sistemul electronic de atribuirea a autorizatiilor de transport rutier international de marfa au fost distribuite de la inceputul anului 93.268 de autorizatii, de acestea beneficiind 1653 de transportatori.

www.autorizatiiauto.ro pune la dispozitia celor interesati statistici cu privire la distribuirea electronica a autorizatiilor. Astfel, in sectiunea „Acces in sistem” sunt disponbibile spre vizualizare informatii cu privire la disponibilul de autorizatii, autorizatii eliberate in total si autorizatii eliberate pe transportator. „Disponibilul de autorizatii” prezinta in detaliu date despre numarul de autorizatii protocolate in 2004, numar de autorizatii primite de la ARR, numarul autorizatiilor alocate, consumul si disponibilul pe luna curenta pentru fiecare tara sau tip de autorizatie. Sectiunea „Autorizatii eliberate in total” permite vizualizarea acestora pentru fiecare tara si tip de autorizatie. „Autorizatii eliberate pe transportator” prezinta detalii privind tara, tipul si numarul de autorizatii eliberate unui anumit operator de transport.

1698 transportatori care dispun de un numar de 9402 vehicule sunt inregistrati pe www.autorizatiiauto.ro. Dintre acestia 1171 sunt operatori mici, 500 medii si 27 mari; primii dispunand de 2285 vehicule de transport, urmatorii de 4882, iar operatorii mari de 2235. Criteriul in functie de care transportatorii sunt impartiti in clase este cel al marimii parcului auto pe care il detin: intre 1- 4 camioane pentru operatorii mici, intre 5-35 pentru transportatorii medii si intre 36-252 pentru operatorii mari.

Aplicatia destinata atribuirii autorizatiilor de transport are o parte publica la care are acces orice persoana conectata la Internet, dupa apasarea butonului „Acces in sistem”, si unde pot fi vizualizate diverse informatii, cum ar fi disponibilul de autorizatii, autorizatiile eliberate in total si pe transportator, clasele de transportatori. La sfarsitul fiecarei luni, autorizatiile nerezervate vor fi reportate pentru luna urmatoare. Perioada de valabilitate a rezervarilor este de 7 zile calendaristice. Perioada de utilizare a autorizatiilor de transport rutier international de marfa este de 45 de zile calendaristice de la eliberarea acestora. In sectiunea „Noutati” sunt publicate datele de ultima ora relevante pentru utilizatorii sistemului.

www.autorizatiiauto.ro simplifica si accelereaza procesul de obtinere a autorizatiilor de transport, iar prin transparenta limiteaza posibilitatile de aparitie a coruptiei.


Intră acum și în grupul de