Directia de Sanatate Publica Suceava acuza


Intră acum și în grupul de

Directorul Directiei de Sanatate Publica(DSP) Suceava, Cristian Irimie a anuntat, marti, ca va sesiza Ministerul Sanatatii si Autoritatea Nationala de Control in legatura cu firma care asigura service-ul pentru computerul-tomograf din Spitalul Judetean Suceava intrucit aceasta nu-si onoreaza obligatiile contractuale , ceea ce afecteaza grav interesele pacientilor din judetul Suceava.

Irimie a spus ca Spitalul Judetean Suceava a achitat in data de 26 februarie contravaloarea facturii pentru repararea computerului tomograf cu care este dotat, insa firma care asigura service-ul acestui aparat nu a efectuat, nici pina in prezent, reparatia, iar aceasta situatie afecteaza grav interesele pacientilor din judet.

Irimie a spus ca firma respectiva a informat Spitalul Judetean Suceava ca piesa care trebuie inlocuita la computerul tomograf se afla in vama.

Directorul DSP Suceava a explicat ca din cauza acestei intirzieri pacientii din judet au de suferit intrucit nu pot beneficia de facilitatile oferite prin investigatiile la acest aparat.

„Pacientii au fost trimisi la clinici din Iasi pentru investigatii, unii dintre ei chiar pierzindu-si viata, din cauza ca nu pot beneficia de facilitatile oferite de computerul tomograf”, a spus Irimie.

El a declarat ca, la sesizarea Spitalului Judetean Suceava, va informa Ministerul Sanatatii si Autoritatea Nationala de Control privind aceasta situatie, „de felul in care o firma ce monopolizeaza service-ul acestui aparat isi face datoria si nu isi respecta obligatiile contractuale”.

El a spus ca se studiaza posibilitatea solicitarii de despagubiri firmei pentru bolnavii si familiile care au avut de suferit din cauza „iresponsabilitatii acestui prestator de servicii”.

Computerul tomograf din Spitalul Judetean Suceava nu mai este functional de la inceputul acestui an.


Intră acum și în grupul de