#8220Orice respiratie conteaza-Opriti acum Tuberculoza


Intră acum și în grupul de

Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Tuberculozei este marcata in fiecare an in data de 24 martie , iar sloganul pentru acest an este „Orice respiratie conteaza-Opriti acum tuberculoza”.
Tuberculoza este o boala vindecabila daca tratamentul este facut corect, prescrierea medicatiei facindu-se doar de catre medicii specialisti.
Tuberculoza care este o boala grava , cauzata de bacilul Koch, se poate localiza in oricare din partile corpului, cea mai frecventa localizare fiind la nivelul plaminilor.
Boala se poate transmite de la o persoana bolnava de tuberculoza pulmonara la alte persoane sanatoase , pe calea aerului.
Daca un bolnav de TBC tuseste , stranuta , poate sa imprastie in aerul din jurul sau milioane de bacili pe care persoanele sanatoase ii inhaleaza, bacilii ajung in plamini unde pot produce boala.Printre simptomele acestei boli se numara tusea suparatoare , cu durata mai mare de trei saptamini, fara o alta cauza, lipsa poftei de mincare, stare de oboseala permanenta, transpiratii nocturne, iar uneori poate aparea expectoratia de singe.
Tratamentul acestei boli dureaza este gratuit si dureaza sase luni de zile , iar intreruperea acestuia constituie o mare greseala intrucit bolnavul nu se va vindeca complet, boala putind recidiva sau croniciza.
In judetul Suceava s-au inregistrat in anul 2003 un numar de 828 cazuri noi de tuberculoza din care in rindul copiilor cu virste pina la 14 ani s-au depistat 76 asemenea cazuri.


Intră acum și în grupul de