Sute de credinciosi s-au rugat pentru indeplinirea dorintelor la Manastirea Hagigadar (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Sute de credincioşi, în special armeni, au participat, duminică, la Mănăstirea Hagigadar, din Suceava, la Sfânta Liturghie prilejuită de Adormirea Maicii Domnului, oficiată de arhimandrit Datev Hagopian, arhiepiscopul Bisericii Armene din România.

Potrivit tradiţiei, numeroşi credincioşi au urcat în genunchi dealul pe care se află biserica Hagigadar, după care au participat la Sfânta Liturghie, oficiată de arhimandrit Datev Hagopian, arhiepiscopul Bisericii Armene din România împreună cu un sobor de preoţi printre care parohul bisericii armeneşti din Suceava, Azad Mandalian.

Credincioşii au înconjurat, în genunchi, de trei ori biserica pentru îndeplinirea dorinţelor, printre cei care au participat la acest ritual fiind numeroşi tineri care s-au rugat pentru sănătate, dar şi pentru găsirea unui loc de muncă.

La această slujbă au participat preşedintele Uniunii Armenilor din România, ministrul Economiei Varujan Vosganian şi deputatul comunităţii armene, Varujan Pambuccian.

Preşedintele Uniunii Armenilor din România, Varujan Vosganian, a declarat că mănăstirea Hagigadar este loc de pelerinaj pentru armenii din toată lumea.

„Armeni, români, împreună, venim în fiecare an de Sf. Maria, la acestă biserică unde se îndeplinesc dorinţele cele mai fierbinţi. Armenii s-au simţi bine primiţi în România şi au răspuns cu loialitate, iar comunitatea armeană din România se bucură de drepturi mai mari în România decât oricare altă comunitate armeană de pe glob. De aceea, ceea ce ne dorim cel mai mult este ca această armonie să continue, iar la Hagigadar există auspicii favorabile că aşa se va întâmpla”, a declarat Varujan Vosganian.


Intră acum și în grupul de