Valoarea Shopping City Suceava a crescut cu doua milioane de euro


Intră acum și în grupul de

Valoarea celor patru centre comerciale deţinute de fondul britanic Argo Real Estate Opportunities Fund (Argo) în România a scăzut cu aproape 7 milioane de euro, la 330 de milioane de euro, singurul mall al fondului care şi-a crescut valoarea fiind cel din Suceava.

ShoppingCity. indoor1

Potrivit gandul.info Era Shopping Park Iaşi, cu o suprafaţă de 49.800 de metri pătraţi, a fost evaluat în 2013 la circa 75,9 milioane de euro, în scădere cu 5,1% faţă de anul trecut. Valoarea centrului comercial din Oradea a scăzut cu 3,7% în ultimul an, ajungând la circa 77 de milioane de euro, în timp ce parcul de retail din Sibiu s-a devalorizat cu 2,2%, la 110 milioane de euro. Singurul Mall deţinut de Argo a cărui valoare a crescut în ultimul an este Era Shopping City Suceava care a fost reevaluat în creştere, de la 62,5 milioane de euro, la 64,6 milioane de euro.

 

Experţii citaţi de gandul susţin că în România mai există loc pentru spaţii comerciale, cu toate că în unele oraşe numărul acestora este foarte ridicat. Oraşul cu cea mai mare suprafaţă a spaţiilor comerciale pe cap de locuitor este Suceava (1.118 metri pătraţi la mia de locuitori, de nouă ori mai mult decât media naţională).

Shopping City Suceava (1)

„Există diferenţe semnificative între diverse oraşe din ţară. Dacă în Suceava, Oradea sau Constanţa suprafaţa de retail este deja mare în raport cu numărul de locuitori şi puterea de cumpărare, în oraşe precum Galaţi sau Braşov există în continuare loc pentru noi dezvoltări ca şi în cazul Bucureştiului”, au precizat pentru gândul reprezentanţii companiei de consultanţă imobiliară Jones Lang LaSalle, adăugând că este important ca proiectul să fie adaptat pieţei căreia i se adresează.

Shopping City Suceava face parte din portofoliul fondului britanic de investiții Argo Real Estate Opportunities Fund (AREOF), unul dintre cei mai mari proprietari de parcuri de retail și centre comerciale din Europa Centrală și de Sud- Est, totalizând peste 340.000 mp.

Deschis în aprilie 2008, Shopping City Suceava este primul parc de retail din județ. Cu o suprafață închiriabilă de peste 46.000 mp Shoping City Suceava reunește peste 90 de magazine de renume național și internațional, printre care hypermarket-ul Carrefour, mobilă și accesorii –  Mobexpert, aparatură electronică și electrocasnică – Media Galaxy , operatorul de bricolaj Baumax, retaileri de fashion NewYorker, Takko fashion, etc.


Intră acum și în grupul de